Teknikhuset
Kjetil Hillestad, administrerende direktör på Bibits, är med och lanserar CS Library i Norge.

Teknikhusets biblioteksplattform lanseras i Norge

Teknikhuset i Umeå och Bibits med säte i Oslo har tecknat avtal om lansering av Teknikhusets världsunika bibliotek 2.0 lösning CS Library på den norska marknaden.

Bibliotekens IT-senter, Bibits, har en stor kundbas i Norge med 250 folkbibliotek och 1400 special-,  forsknings- och skolbibliotek. Dessa erbjuds nu biblioteksplattformen CS Library från
Teknikhuset
i Umeå som ny webblösning.

– Vi är mycket nöjda över att kunna erbjuda CS Library till våra kunder. Vi har efter noggrann utvärdering kommit fram till att CS Library är den modernaste och mest flexibla lösning som finns tillgänglig på marknaden just nu, säger Kjetil Hillestad, administrerende direktör på Bibits.

– Vi är mycket glada att Bibits väljer CS Library som sin bibliotek 2.0 lösning. Det är ett bra kvitto på att vi har lyckats skapa en öppen och konkurrenskraftig plattform, som skapar ett stort mervärde för både samarbetspartners och kunder, säger Rey Langels, VD på Teknikhuset.

Bibits utvecklar och säljer biblioteksdatasystemet Mikromarc. I Sverige sker försäljningen genom dotterbolaget Bibliotekcentrum. Teknikhuset och Bibliotekscentrum har sedan ett par år samarbetat kring CS Library i Sverige. Gemensamma kunder är t ex Borås, Tierp, Östhammar, Älvkarleby, Heby, Åre och Härjedalens kommuner.

Bibits har i Norge även varit återförsäljare för biblioteksdatasystemet Aleph, som utvecklas av Ex Libris från Israel. Detta avtal har nu sagts upp av Bibits, som erbjuder Alephkunderna att gå över till nya Mikromarc 3.