Tesla kommer till Stora Nolia

Elbilstillverkaren Tesla kommer till Stora Nolia 2017 som hålls i Umeå. Under året har Tesla storsatsat på Supercharger-stationer i Örnsköldsvik, Umeå och Skellefteå.

Tesla kommer till Stora Nolia, en av Skandinaviens största årliga besöksmässor. Det står nu klart och Stora Nolias projektledare, Lars Olovsson, är mycket nöjd med att Tesla nu väljer att delta på en av Skandinaviens största, årliga besöksmässor som 2017 hålls i Umeå.

– Det är ett av världens hetaste varumärken som nu kommer till mässan. Vi har sedan tidigare klart med Porsche och tillsammans gör de att vi kan erbjuda något alldeles extra för den bilintresserade på nästa års Stora Nolia, säger Lars Olovsson.

Storsatsar på norra Sverige

Elbilstillverkaren Tesla, som på många sätt omdefinierat vad en bil är kapabel till, har storsatsat på Supercharger-stationer utefter kusten i norra Sverige med laddstationer i Örnsköldsvik, Umeå och nu senast Skellefteå. De ingår i ett omfattande nätverk som omfattar över 4 600 superladdare världen över och en rad destinationsladdningsplatser.

De senare semisnabba laddstationerna finns bland annat vid utvalda hotell, restauranger eller golfbanor där man förväntas stanna lite längre och ladda bilarna medan Supercharger-stationerna används vid långresor när Tesla-ägaren önskar ladda upp bilens batterier till 80 procent på endast 30 minuter.

– Vi har 20 Supercharger-stationer i Sverige i dag, vilket gör det möjligt att köra från Haparanda till Ystad i stort sett på samma tid som med en fossildriven bil. Teslas Supercharger-nät finns i hela Europa så det är bara att fortsätta köra ända ner till Medelhavet. Vi är glada att kunna erbjuda snabbladdning till norrlänningarna och till alla dem som pendlar med sin Tesla längst med Norrlandskusten, säger Maria Lantz, Communications Manager på Tesla.

I anslutning till denna satsning på laddstationer kommer Tesla att öka sin närvaro i norra Sverige och deltar bland annat på nästa års Stora Nolia.

Fungerar i alla klimat

Maria Lantz berättar att elbilar fungerar i alla klimat och kan peka på erfarenheter från bland annat Norge där det redan har sålts över 100 000 elbilar och laddhybrider. Tesla Model S var till och med den mest sålda bilen, alla kategorier, i Norge i september i år.

Tesla ser stora fördelar med deltagandet på Stora Nolia, bland annat möjligheterna att träffa många besökare.

Visar upp flera modeller

– Vi kommer att visa upp nya Tesla Model X, en sjusitsig fyrhjulsdriven familje-SUV med hög dragkapacitet och Tesla Model S och berätta mer om den elektriska revolutionen. Model S är den snabbaste supersportbilen med en acceleration från stillastående till 100 km/h på hypersnabba 2,7 sekunder, en tid som ingen annan masstillverkad bilmodell kan slå idag. Prestandarekordet är extra imponerande eftersom Model S en fyrsitsig tjänste- och familjebil med ovanligt rymligt bagageutrymme och perfekt för bekväma stads- och landsvägsutflykter.

Båda modellerna har många unika innovationer som är utformade med kunden, säkerheten och miljön i fokus. Förarassistanssystemet Autopilot är ett första steg mot autonom körning, Hepa-filtret renar luften i kupén mot precis allt och kontinuerliga kostnadsfria uppdateringar ”over-the-air” moderniserar bilen under årens lopp. Mjukvaruuppdateringarna ger alla Tesla de senaste säkerhets- och komfortinnovationerna och bilen känns ny och behåller sitt värde, förklarar Teslas informationschef.

Tesla ligger även långt framme på andra områden.

– Den främsta anledningen till Teslas stora framgång är att batterierna har en räckvidd på upp till hela 50 mil i verklig körning, vilket täcker 99 procent av svenskarnas dagsbehov. Därtill uppskattar våra kunder de låga drifts- och underhållskostnaderna samt den höga säkerheten i våra bilar. Både Model S och X har tilldelats högsta säkerhetsbetyg av både den Europeiska krocksäkerhetsorganisationen EuroNCAP och amerikanska NHTSA, berättar Maria Lantz.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 29 november, 2016Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

29 november, 2016