Tesla web
I bilden ovan syns hur Tesla Motors på sin webb visar möjligheterna med att snabbt ladda elbilar.

Tesla väljer Skellefteå Kraft som elleverantör

Biltillverkaren Tesla väljer Skellefteå Kraft som elleverantör till Tesla Motors laddstationer i Sverige.

Skellefteå Kraft blir elleverantör till den revolutionerande biltillverkaren Tesla Motors laddstationer i Sverige.

Tesla har idag åtta, och kommer att ha 13 stycken laddstationer, så kallade Super charge-stationer, på plats i hela landet innan året är slut.

– Skellefteå Kraft arbetar med hållbar elproduktion. Det är helt centralt för oss på Tesla när det gäller valet av elleverantör, eftersom våra kunder ska kunna känna sig trygga med att den energi som driver deras bil är miljömässigt framställd. Dessutom är Skellefteå Kraft ett starkt varumärke med en kraftig utmanarprofil. Det här passar oss på Tesla som hand i handske, säger Peter Bardenfleth, skandinavisk direktör på Tesla Motors.

Teslas Super charger-stationer ska kunna ladda 50 procent av ett batteri på 20 minuter.

– Vår ambition är att aktivt arbeta för omställningen till ett hållbart samhälle byggt på förnybar energi. Därför är vi oerhört glada över att få samarbeta med ett bolag som Tesla. Dessutom tycker vi att Tesla utmanar invanda konventioner och den existerande branschen. Det vill vi också göra i vår bransch, säger Christoffer Svanberg, affärsområdeschef marknad, Skellefteå Kraft.

Tesla har idag 128 stationer i hela USA, 87 i Europa och 34 stationer i Asien. I Sverige finns Teslas laddstationer på följande orter i Sverige: Arboga, Falkenberg, Gävle, Jung, Karlstad, Lagan, Löddeköpinge och Uddevalla. Inom kort kommer det även att finnas laddstationer i Krokom, Sundsvall och Ödeshög.