The Next Web
Inkubatorn Uminova Innovation i Umeå arrangerade en resa med 12 personer till The Next Web. Kim Forsgren, Alcides Viamontes, Robert Winter, Fredrik Nyström, Ricardo Russ, Mikael Hansson, Tobias Öberg, Jessika Lagrelius, Joost van Meurs, Elza Dunkels, Klas Strindlund och Sara Olofsdotter.

Bra möten för startups på The Next Web

Ett stort antal svenska bolag deltog på The Next Web i Amsterdam för att möta investerare och ta del av senaste teknikutvecklingen.

The Next Web i Amsterdam har vuxit till en av Europas allra viktigaste teknikkonferenser. Hit kommer 15 000 deltagare och 3 500 företag från hela världen. Sverige är också väl representerat både av enskilda och av startup-bolag som är ute efter att träffa investerare och kanske blivande kunder.


Marcus Liu, Tillväxtverket och ansvarig för satsningen Startup-Sweden är en av många svenskar på plats under The Next Web.

– Det är absolut värt för svenska bolag att resa hit. Det är tillräckligt stort för att det ska bli en kritisk massa av allting, men inte så stort att alla blir anonyma. Det känns intimt även om det är 15 000 personer här, säger Marcus Liu från Tillväxtverket och ansvarig för satsningen Startup-Sweden. Han är en av flera svenskar som är på plats i Amsterdam.

– De svenska bolag jag talat med som är här har fått till mycket bra möten med hjälp av nätverksappen som festivalen har. Det är ett bra betyg. Det är bra bolag och så pass attraktiva att investerare och partners vill träffa dom.

Marcus Liu skulle gärna se att också Sverige får till en liknande årliga teknikfestival.

– Som representant för en myndighet med ett nationellt uppdrag vill vi gärna få till ett liknande event i Sverige som tillhör hela det svenska ekosystemet. Ett event som är intressant nog för att locka internationella deltagare och som tillhör alla svenska startups och hubbar. Ett sätt för oss att ha en plattform med syfte att främja svenska aktiviteter och bolag, säger Marcus Liu.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 22 maj, 2017Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

22 maj, 2017