Music tech Fest

Trådlöst internet i Umeå öppet för alla under festival

När musikidéfestivalen Music Tech Fest arrangeras på Sliperiet i Umeå 29-31 maj förser ume.net evenemanget med både fast och trådlöst bredband.

– Festivalen arbetar med digital teknik och vi vill självklart bidra till att Umeå som stad kan ligga i framkant när det gäller teknikutveckling och nyskapande, säger Agneta Filén, marknadschef på Umeå Energi.

Music Tech Fest
har tidigare arrangerats i London, Berlin, Paris, Boston och Wellington. Syftet med festivalen är att genom experiment och lek utforska teknik, röst och rörelse. Festivalen är en interaktiv mötesplats för konstnärer, artister, bloggare, hackare, media, forskare, näringsliv, akademi och musikindustri, med partners som Warner Music, Soundcloud, BBC, Spotify, Shazam med flera.

– Det är ett inspirerande evenemang som nu arrangeras i Sverige och Umeå för första gången, säger Mats Berggren, vd på ume.net. Genom att bjuda på vårt kraftfulla bredband bidrar vi till att placera Umeå på den digitala världskartan och möjliggör nya innovationer, vilket känns jättekul. Festivalen är också en chans för oss att på plats visa delar av vårt produktutbud och den fantastiska prestandan i bredbandsnätet ume.net.

Music Tech Festival är öppen för allmänheten och har fri entré. Målet för festivalledningen är att Music Tech Festival Scandinavia ska bli en årligen återkommande händelse i Umeå.

Under festivalhelgen är det trådlösa nätverket "Umea WiFi" öppet för alla besökare i Umeå stad.