Johan Sundberg
Johan Sundberg är trainee hos Cinnober i Umeå. Till höger syns ett utsnitt ur Traineeguiden, en bilaga till Dagens industri där han intervjuas.

Trainee trivs hos Cinnober

”Jag trivs med att kombinera mitt arbete i Umeå med kundkontakten i London”, säger Johan Sundberg, trainee hos Cinnober när han intervjuas för Dagens industri-bilagan Traineeguiden.

”Jag trivs med att kombinera mitt arbete i Umeå med kundkontakten i London”, säger Johan Sundberg, trainee hos
Cinnober
när han intervjuas för Dagens industri-bilagan Traineeguiden.

Han är trainee inom området finansiell it och berättar att han trivs mycket bra med blandningen mellan att vara programmerare och Business Analyst.

Cinnober har kontor i Stockholm och Umeå och utvecklar system för finansiell handel till börser, clearinghus och andra finansiella aktörer. På Umeåkontoret, där Johan Sundberg mestadels spenderar sin tid som trainee, arbetar han med att utveckla mjukvara för världens största metallbörs, London Metal Exchange.

– Jag fick möjlighet att besök ”the ring”, tradinggolvet, när jag var i London. Det var otroligt spännande, fortsätter Johan Sundberg till Traineegudien.

Johan har en utbildning som civilingenjör i tekniskfysik vid Umeå universitet och en av tre trainees som just nu finns hos Cinnober.