Trendspaning och nya kontakter på Medica

Ett antal bolag följde i november med oss till Medica, en av världens största mässor för den medicintekniska sektorn. Målet, att hitta nya möjliga affärspartners och så klart trendspaning.

Trendspaningen visade på vikten av att kunna anpassa sig till behoven i samband med en ökad digitalisering av hälsovårdssektorn, bland annat inom så kallad personaliserad medicin, artificiell intelligens, interaktionen mellan läkare och patient, neurokognitiva sjukdomar och hjärta/kärl.

– Besöket blev lyckat lyckat för de bolag som följde med. Jag själv höll i flera möten på Enterprise Europe Networks brookerage event för att identifiera möjliga partners till life science-bolagen, berättar Uminova Innovations affärsutvecklare Kurt Strömgren.

Uminova Innovation har i samband med mässan blivit medlem i Enterprise Europe Networks sektorgruppen för Healthcare vilket kommer att  underlätta kontakterna med företagsfrämjande organisationer i Europa och delvis utomeuropeiska länder för att bättre kunna bidra till nya affärspartners tillsammans med och för Västerbottensföretagen.


Text av: Emmy Ericsson

Publicerad: 6 december, 2018Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Emmy Ericsson

6 december, 2018