Lars Lindberg
Lars Lindberg, tidigare it-chef på Umeå Energi, går till Indexator Rototilt Systems, tillsammans med Mats Sjöström från UDK. Foto: Indexator Rototilt Systems.

Tunga it-namn går till Indexator Rototilt Systems

Två tunga it-veteraner, Lars Lindberg, tidigare it-chef på Umeå Energi, och Mats Sjöström, tidigare affärskonsult på UDK, förstärker Indexator Rototilt Systems i Vindeln som växer starkt internationellt.

För att hantera företagets fortsatta expansion och växande marknadsandelar förstärker
Indexator Rototilt Systems
sin IT-avdelning med två tunga it-namn. Förre it-chefen på Umeå Energi, Lars Lindberg, går in som ny it-chef, och affärskonsult Mats Sjöström från UDK tar plats som systemstödsutvecklare. Ytterligare en tjänst inom it kommer också att tillsättas.

Strategiska it-frågor

Lars Lindberg kommer att arbeta med strategiska it-frågor kopplade till Indexator Rototilt Systems verksamhetsutveckling. Det gäller både frågor rörande processer och arbetssätt inom tillverkningsindustrin generellt, såväl som operativa och långsiktiga it-frågor för företaget.

– Rototilt är redan idag en världsledande tekniklösning, men det finns en enorm potential både i produkten och i nya marknadssatsningar och det är spännande att få vara med och forma detta nästa utvecklingssteg, säger Lars Lindberg. Tidigare har han arbetat som it-chef hos Umeå Energi och även som konsultchef hos Atea och som it-arkitekt inom AstraZeneca.

Mats Sjöström har på UDK tidigare bland annat arbetat med mobilitetsfrågor inom affärssystemet Movex/M3.

Expansiv fas

De nya it-tjänsterna tillsätts samtidigt som Indexator Rototilt Systems den första mars 2015 byter namn och blir Rototilt Group AB. Namnbytet är en fortsättning på de ägarförändringar som genomfördes i Indexatorbolagen under 2014. VD Anders Jonsson har nu koncentrerat sitt ägande och engagemang till Rototilt medan systerbolaget Indexator Rotator Systems numer ägs av Hans och Pia Jonsson tillsammans med Åke Karlsson.

Rototilt befinner sig just nu i en mycket expansiv fas. Under hösten 2014 startades ett dotterbolag i Norge samtidigt som företaget gick in på den franska samt brittiska marknaden. Dotterbolag finns sedan tidigare i Nordamerika och Tyskland, samt en filial i Finland.

Företaget producerar och utvecklar tiltrotatorer för grävmaskiner samt tillhörande kringutrustning såsom styrsystem, säkerhetslösningar, innovativa tekniklösningar samt redskap.