Turborilla skyddar namnet Mad Skills i USA

Umeåföretaget Turborilla har varumärkesskyddat namnet på sitt populära mobilspel Mad Skills i USA. Allt för att slippa bli förväxlade med sämre kopior.

Turborillas
mobilspel
Mad Skills
är mycket populärt över hela världen med miljontals spelare som laddat ner spelet. Men framgången innebär också att andra företag försöker haka på för att med kopior av Turborillas spel tjäna en hacka.

Men att bli förväxlad med tvivelaktiga kopior är inget som Turborilla önskar. Därför har företaget i dagarna varumärkesregistrerat namnet Mad Skills i USA.

– Vi har gjort det för att kunna få bort andra spel som kallar sig Mad Skills-liknande. Nu kan vi visa att vi har registrerat ett varumärke som förknippas med kvalitet, förklarar Tobias Andersson, VD för Turborilla.

Rekryterar tre nya utvecklare

Samtidigt meddelar han att Turborilla rekryterat tre nya utvecklare till kontoret i Umeå.

– Vi kan tänka oss göra två spel i framtiden. Vi skulle gärna vilja starta något helt annat, så vi har fler ben att stå på, förklarar Tobias Andersson.

Med de nya rekryteringarna kommer Turborilla att vara åtta stycken medarbetare till hösten 2015.

Mästaren James Lambert visar Mad Skills

Spelet Mad Skills går ut på att köra en motocrosscykel så snabbt som möjligt på en bana med gupp och backar. Låter kanske enkelt, men är svårt att verkligen få till det. Här nedan visar en av världens främste på Mad Skills, amerikanen James Lambert, hur han sköter spelet.

Text och foto: Mikael Hansson