Gisela Edendahl, IBM, är en av talarna på Umeå Tech Arena.
Gisela Edendahl, IBM, är en av talarna på Umeå Tech Arena.

Två stora event om digitalisering

Västerbotten sätter skarpt fokus på digitalisering med två stora arrangemang under onsdag 28 november.

Det är fullt upp för den som är intresserad av digital utveckling och teknik under onsdag 28 november. Två heta arrangemang går av stapeln samma dag i Umeå, men de krockar inte i tid.

Umeå Tech Arena går av stapeln under sen eftermiddag och kväll på Norrlandsoperan med närmare 500 deltagare. Uminova Innovation arrangerar Umeå Tech Arena två gånger per år, ett event som vuxit ut till en av de främsta tech-händelserna i norra Sverige.

Biljetterna till Umeå Tech Arena är slut men det finns möjlighet att följa vad som händer i livesändning. Läs mer om programmet och följ sändningen här.

Det digitala Västerbotten

Samma dag, men med början på morgonen, arrangeras konferensen Det digitala Västerbotten på Nolia i Umeå. Region Västerbotten bjuder in 245 tjänstemän och politiker från kommun och landsting för att samtala om hur vår välfärd kan utvecklas med hjälp av ny teknik och nya processer.

– Om Umeå och Västerbotten ska fortsätta växa och utvecklas måste en digital kultur slå igenom i all verksamhet. Ny teknik skapar möjligheter i snabb takt, och därför finns det oerhört mycket att vinna på att följa med och delta i utvecklingen. Digitaliseringen ger oss möjligheter att skapa en hållbar välfärd, med medborgarens behov i fokus, säger Johan Gammelgård, Umeå kommuns tillväxtdirektör.

Läs mer om konferensen Det digitala Västerbotten.


Text av: Mikael Hansson

Fotograf: Mikael Hansson

Publicerad: 28 november, 2018Dela artikel:

Text av:

Fotograf:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

Mikael Hansson

28 november, 2018