Tysk tv visar när Umeåborna Elizabeth Sandlund och Ann-Charlotte Dahlvid övernattar i björnidet. Till höger syns även Christer Nederstedt, vd för Hello Nature, titta ut ur björnidets öppning.
Tysk tv visar när Umeåborna Elizabeth Sandlund och Ann-Charlotte Dahlvid övernattar i björnidet. Till höger syns även Christer Nederstedt, vd för Hello Nature, titta ut ur björnidets öppning.

Tysk tv visar startup-bolagets övernattning i björnide

Tv-kanalen Norddeutscher Rundfunk uppmärksammar den övernattning i ett björnide som startup-bolaget Hello Nature varit med och arrangerat utanför Dorotea.

Ett turistpaket med övernattning i ett björnide är en annorlunda och spännande aktivitet som lockat tv-kanalen Norddeutscher Rundfunk att resa till Dorotea i Västerbotten för att göra ett inslag till sina tittare. Bakom arrangemanget finns Christer Nederstedt, vd för Hello Nature, som är ett av de startup-bolag som Uminova Innovation stöder med affärsutveckling.

I det tyska tv-inslaget får vi se Umeåborna Elizabeth Sandlund och Ann-Charlotte Dahlvid övernatta i björnidet och få goda tips av Jan-Erik Wallin från företaget Trollklinten som samarbetar med Hello Nature om arrangemanget.

Övernatta i björnide

Tankarna på björnidet dök upp redan 2009, när Hello Natures samarbetspartner Trollklintens jakt- och fiskecamp tog hand om ett par som ville tillbringa sin bröllopsnatt på en ovanlig plats. Det slutade med att paret övernattade i ett björnide.

– Vi har haft gäster som har sovit i björnidet, men vi har inte erbjudit upplevelsen fortlöpande. Efter att vi pratat ihop oss med Hello Nature har vi nu inlett ett samarbete som vi bedömer är unikt. Ingen annanstans kan du, såvitt vi vet, uppleva det vi nu erbjuder, säger Jan-Erik Wallin, ägare av Trollklintens jakt- och fiskecamp.

– Vi på Hello Nature blir de första gästerna i björnidet. Dels vill vi säkra kvaliteten, dels genomföra de sista förberedelserna innan de första gästerna anländer, har Christer Nederstedt sagt i en tidigare artikel på Uminova Innovations webb.

Nu återstår bara att se om övernattningen i björnidet kommer att locka tyska turister.

Se inslaget Ostseereport: Schlafen in Bärenhöhlen (10 min och 40 sek in i programmet kommer reportaget om björnidet)

Övernattningen i björnidet har också uppmärksammats i flera svenska medier som TV4, Sveriges Radio P4, och Allehanda, för att nämna några.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 25 september, 2018Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

25 september, 2018