Jörgen Bolin, UDK, och Ludvig Henningsson, Advitech
Jörgen Bolin, UDK, och Ludvig Henningsson, Advitech, inför UDK:s förvärv av Advitech.

UDK förvärvar Advitech

UDK i Umeå förvärvar konsultbolaget Advitech och förstärker sitt erbjudande för verksamhetsnära IT-lösningar med affärssystem, beslutsstödjande tjänster och infrastruktur som grund.

– Vi blir starkare tillsammans. Från både UDK och Advitech ser vi att det här är rätt steg i utvecklingen av våra företag. Vi arbetar båda med att implementera verksamhetsstödjande IT-lösningar och har en tydlig ambition att växa., säger Jörgen Bolin, vd för UDK.

Advitech startade för åtta år sedan och har haft en god utveckling. Senaste bokslutet visade en omsättning på 6,6 miljoner kronor med en vinst (EBITDA) på 1,7 miljoner. Företagets kunder har varit myndigheter, organisationer och företag med fokus på förändring, tillväxt och lönsamhet.

– Det här är ett moget beslut. Vi har under en längre tid fört givande diskussioner och tillsammans skapar vi en trygg och stabil plattform för nästa steg i vår gemensamma utveckling. Ambitionen är precis som tidigare att vi har våra kunders bästa för ögonen, säger Ludvig Henningsson, vd för Advitech, som nu tar plats i UDK:s ledningsgrupp i rollen som affärsområdeschef

– Vi har en stor samsyn. UDK ägs av medarbetarna och det har varit ett enhälligt beslut att förvärva Advitech. Jag tror starkt på framtiden som vi möter tillsammans, säger Jörgen Bolin.