Teamet bakom UmanDiagnostics.
Teamet bakom UmanDiagnostics.

UmanDiagnostics är ett superföretag

Undersökningen Sveriges Superföretag har presenterat 2018 års vinnare. Både UmanDiagnostics och Vitec Software Group återfinns bland de prisade.

Veckans Affärers och Bisnodes undersökning Sveriges Superföretag har i dagarna presenterat 2018 års vinnare. Totalt 728 företag kvalar in på listan, vilket motsvarar omkring en promille av Sveriges alla företag.

– Ett hyfsat internationellt konjunkturläge i kombination med en fortsatt stark hemmamarknad plus en expansiv ekonomisk politik, bidrar förstås starkt till utvecklingen för Superföretagen, säger Per Weidenman, analytiker på Bisnode.

Det är fjortonde året i rad som de mest högpresterande privata bolagen i svenskt näringsliv koras till superföretag. Ett antal högt ställda kriterier måste uppfyllas. Det handlar om att öka både omsättning och vinst samtidigt som företaget måste visa på stabilitet och långsiktighet i affären. Kriterierna måste uppfyllas minst fyra år i rad för att komma med på listan.

I Västerbotten återfinns totalt sju stycken superföretag. Bland dessa hittar vi bland annat life-science bolaget UmanDiagnostics, som tidigare har fått affärsstöd från Uminova Innovation, samt den börsnoterade mjukvarukoncernen Vitec Software Group. Även Acon, ett Lyckselebaserat företag fokuserade på IT-lösningar, och L.T.S Telekommunikation är två av vinnarna.