Agneta Filén
Agneta Filén är nominerad som Årets marknadschef.

Umeå Energis marknadschef nominerad som Årets Marknadschef

Umeå Energis marknadschef Agneta Filén är nominerad till titeln Årets Marknadschef, bland annat för globala YouTube-succén filmen Living with lag som fått över 5,6 miljoner visningar.

– Det är lite omtumlande och förstås en stor ära att vara nominerad, säger Agneta Filén, marknadschef på Umeå Energi.

– Det är naturligtvis roligt att uppmärksammas för sin yrkeskunskap, säger Agneta
Filén. Men samtidigt är mitt jobb verkligen ingen solotripp. Jag är helt beroende av mina superduktiga kollegor och de byråer vi samarbetar med, det är ju de som gör mycket av jobbet! I mina ögon är vi alla nominerade tillsammans.

Mest uppkopplade stad

Inom Umeå Energi finns stadsnätet ume.net som är ett av västvärldens snabbaste och har gjort Umeå till en av världens mest uppkopplade städer. Umeå Energi har de senaste åren haft flera mycket uppmärksammade marknadsföringsaktiviteter med "Ljusterapin" i busskurerna, de humoristiska reklamfilmerna med "Dolf och Järven" och inte minst den globala YouTube-succén med filmen
Living with lag, där några studenter fick prova att leva med fördröjning.

Tävlingen anordnas av Sveriges Marknadsförbund och Marknadsföreningen i Stockholm.  Det är nionde året i rad som priset delas ut och förra året vann Clas Dahlen på Mr Green. Vinnaren utses 23 oktober på Oscarsteatern i Stockholm på den stora branschträffen Tendensdagen, då även alla nominerade intervjuas på scenen.

Fakta om Umeå Energi
Umeå Energi är en energi- och kommunikationskoncern som erbjuder 100 % förnybar el samt fjärrvärme och fjärrkyla. Umeå Energi omsätter 1,6 miljarder kronor, har drygt 350 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.