Peter Juneblad och Bengt Ivansson.
Spelbranschen i norra Sverige blir starkare tillsammans. Nu går även Umeå med i Arctic Game Lab där redan Skellefteå, Piteå , Boden och LUleå ingår. Bengt Ivansson, näringslivschef i Skellefteå, hälsar Umeå välkommen med i samarbetet, Till vänster Umeå kommuns näringslivschef Peter Juneblad.

Umeå går med i Arctic Game Lab

Umeå kommun går med i Arctic Game Lab, ett kluster för spelbranschen i norra Sverige. Skellefteå, Piteå, Boden och Luleå ingår också i klustret.

– Umeå med sin starka tradition inom både digitala spel och IT blir ett vitalt tillskott till Arctic Game Labs starka samling av företag och drivna individer. Umeå har en mångårig tradition av spelskapande. Med två flaggskepp som Paradox och Coldwood tillför Umeå djup kompetens och ett brett internationellt nätverk, säger Arctic Game Labs Michael Stenmark.

– Umeå kommun är oerhört glada över att vi nu är en del av Arctic Game Lab och en regional satsning på spelbranschen. Vi ser en tydlig fortsatt tillväxtpotential i branschen och inte minst är vi nöjda över att vi på detta sätt kan jobba tillsammans över kommungränserna för att skapa tillväxt i vår region, säger Umeå kommuns näringslivschef Peter Juneblad.

Michael Stenmark håller med.

– Med Umeå så flätar vi verkligen samman Västerbotten och Norrbotten och blir ett internationellt slagkraftigt spelindustrikluster. Framtiden ser mycket ljus ut och vi går en spännande tid till mötes.

– Idén med Arctic Game Lab är att vara inkluderande och därför är det extra roligt att se Umeå komma med, säger Bengt Ivansson, näringslivschef Skellefteå kommun.