AteaItArena2014_05.jpg
Bakom Umeå IT-konferens 2014 står Dataföreningen med bland annat Jan Olofsson och Olle Eriksson som arrangörer.

Umeå it-konferens laddar med brett program

Umeå IT-konferens 2014 laddar för sitt årliga event, denna gång med bland annat Microsofts vd i Sverige, Jonas Persson, som talar om trender och drivkrafter för morgondagens it-samhälle.

Framtidsspaning, internet of things, analys av stora datamängder, upphandlingsfrågor och gamification är något av innehållet i de många föreläsningar på
Umeå IT-konferens 2014
som hålls torsdag 27 november.

Huvudarrangör är Dataföreningen och bland föreläsarna finns Jonas Persson, vd Microsoft Sverige, som kommer att tala om trender och drivkrafter för morgondagens it-samhälle.

Om Internet of Things och Cloud Automation talar Jerker Delsing, professor vid Luleå tekniska universitet, medan Jonas Dahlberg, erbjudandechef på Bisnode berättar om hur stora datamängder kan analyseras för bra och väl underbyggda beslut.

Analys av stora datamängder är ett ämne som också Ida Bodén, grundare av företaget Ivida, tar upp under rubriken Multivariat dataanalys gör nytta av Big Data.

Beatriz Axelsson och Annika Svensson från nätverket IGIS tar upp frågan om hur samverkan mellan kluster kan bryta traditioner och främja tillväxt. Nyligen vad de båda med och arrangerade en träff om etablering av stora datacenter i norra Sverige, något som bara kan ske genom samarbeten mellan organisationer och företag från en mängd olika branscher och kluster.

I övrigt se hela programmet för
Umeå it-konferens 2014
på Dataföreningens sida. Konferensen är gratis för medlemmar i Dataföreningen och kostar 350 kronor för övriga.

I anslutning till konferensen arrangeras även en utställning med ett antal lokala it-företag i Västerbotten. För de som önskar bjuder digitala innovationsbyrån Dohi på ”After Conference” under några timmar för kontaktskapande mingel med lättare förtäring och dryck.