Umeå Tech Arena
Här är de tre som startup-bolagen kommer att pitcha för. Miriam Grut Norrby, Schibsted Growth, Kerstin Cooley, MOOR och Magnus Wiberg, eEquity, är alla investerare inom it- och techbranschen.

Umeå Tech Arena lyfter startup-företag

Umeås startup-scen växer och blir allt starkare. Nu kommer tre av Sveriges ledande investerare till Umeå för att möta de växande företagen.

Umeå Tech Arena är en mötesplats för innovatörer, entreprenörer, visionärer och investerare. Den 8 december kommer en helkväll att anordnas i Umeå där växande startups inom tech-området får möta etablerade investerare som kan berätta vad som krävs för att ett bolag ska kunna ta fart och hitta sin marknad.

– Vår ambition med Umeå Tech Arena är att fler ska kunna ta del av den startupkultur som finns i Umeå. Det bubblar av nya spännande idéer och bolag, men det finns ingen tydlig mötesplats där man kan träffas och utbyta erfarenheter, säger Hanna Dermes Gibson.

Investera i startups

Temat för det första eventet är ”Investeringar i startups”. Här kommer de inbjuda investerarna att samtala om allt från kring vad som gör att man som investerare vill gå in i ett bolag till eller vid vilka tillfällen man som bolag ska tacka nej till en investering.

De inbjudna gästerna Miriam Grut Norrby, Schibsted Growth, Magnus Wiberg, eEquity, och Kerstin Cooley, MOOR, är alla investerare inom it- och techbranschen.

Pitcha sin idé

Umeå Tech Arena kommer att arrangeras av Infotech Umeå ett par gånger varje år. Varje gång kommer tre av Umeås hetaste bolag att, live på scenen, pitcha sin idé inför investerarna.

– Med pitchmomentet vill vi ge bolagen i Umeå en möjlighet att pitcha in sin idé till framtida investerare samtidigt som vi också vill att deltagarna på eventet ska bli inspirerade till att själva ta fram sin idé ur byrålådan, säger Hanna Dermes Gibson.

Läs mer och anmäl dig här.

Följ Umeå Tech Arena på #umeatecharena.