Clara Lidström och Annakarin Nyberg

Umeåbor på ny Sverigelista över roliga talare

Nyligen gjorde bloggaren Clara Lidström och internetforskaren Annakarin Nyberg succé på konferensen Datatjej 2013 inför unga it-studenter från hela Sverige. Nu kvalar de in på nystartad talaragentur för roliga och underhållande föreläsare.

De har skrivit populära böcker, gjort avtryck i bloggvärlden och föreläst runt om i Sverige. Clara Lidström (Underbara Clara) och Annakarin Nyberg finns med bland de utvalda när journalisten och komikern Karin Adelsköld tillsammans med Anders Wennerberg startar ny talaragentur med några av Sveriges bästa föreläsare, konferencierer och moderatorer.

– Företag lägger massa pengar på att anlita föreläsare som ska inspirera sina anställda men får sen sitta och lyssna på någon som står och rapar power points i ett uttråkat tonfall. Varför är föreläsare antingen underhållande eller kunniga inom sitt område men sällan både och? Efter mina år i teknik- och humorbranschen vet jag att det ena inte utesluter det andra utan tvärtom, förklarar Karin Adelsköld som en grund för att Clara Lidström och Annakarin Nyberg finns med på listan.

Annakarin Nyberg är disputerad forskare, föreläsare och författare. Hon är aktuell med den nya boken Digitalt entreprenörskap och inom sin forskning vid institutionen för Informatik vid Umeå universitet har hon studerat utmaningar och möjligheter som följer av att it får allt större utrymme i våra liv.

Clara Lidström, som också är från Umeå, driver Sveriges åttonde största privata blogg, den oerhört populära bloggen Underbara Clara, som blivit grunden för ett framgångsrikt företag på bara några år. Underbara Clara har i genomsnitt 250 000 unika besökare per månad och bloggen har blivit nominerad ett flertal gånger i Blogg Awards samt utsetts till Årets Ekoblogg två år i rad. 2011 fick hon sitt eget radioprogram ”Husmorsskolan” i P1, samma år som hon sommarpratade i Sveriges Radio. Just nu är Clara aktuell med sin debutbok Underbaraclara – vintagepimp och hemmafix.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 27 februari, 2013Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

27 februari, 2013