UDK anställer sex nya
UDK öppnar hösten med sex nya anställda på huvudkontoret i Umeå där nu ett 50-tal av sammanlagt 60 anställda finns. Längst fram fyra av de nya anställda Aron Karlsson, David Granström, Nicklas Holmgren och Lucas Erixon. Saknas på bild gör Jonas Åberg och Joel Baudin. I bakgrunden Martina Wallström och Bengt Wass som hälsar de nya välkomna.

Umeåföretag anställer sex nya

Fler kunder och nya uppdrag strömmar in. It-företaget UDK gillar läget och anställer sex nya medarbetare till huvudkontoret i Umeå.

– Vi har mycket bra kundtillströmning och får in mycket jobb så vi behöver mer folk. Så enkelt är det, säger Bengt Wass, konsultchef på
UDK.

Främst är det utveckling av den egna produkten C4 Contexture som är grunden till de nya rekryteringarna. C4 Contexture är UDK:s system för informationshantering, för att lagra, strukturera och distribuera bilder, dokument, filmer, ritningar, texter och produktegenskaper. Kunderna finns både inom tillverkningsindustrin och bland distributionsföretag.

– Det är inte bara här i Umeå som vi ser en tillväxt. I Göteborg ska vi in med två, tre till och vi får många uppdrag från södra Sverige och Norge, berättar Bengt Wass.

– Vi är ett skandinaviskt bolag idag, säger han.

Huvudkontoret med ett 50-tal anställda finns i Umeå. Men företaget har också kontor i Luleå, Örnsköldsvik och Göteborg. Dessutom kommer ett stort antal uppdrag in från Norge.

Vänder tillbaka till Umeå

En av de nya som nu ansluter till Umeå är Lucas Erixon. Efter tio år i Stockholm på Evry, Ica och Linkon vänder han hem igen för att bli projektledare.

– Jag ångrar inte för en sekund att jag flyttade ner för tio år sedan. Jag hade många vänner där men ju äldre man blir desto fler är det som börjar röra sig hemåt igen, säger Lucas Erixon.

Det var dock inget hastverk till beslut som fick Lucas att flytta tillbaka till Umeå där han växt upp.

– Att flytta hem har varit en långsiktig plan. Jag och min fru bestämde oss sommaren 2012 för att vi skulle flytta upp sommaren 2015.

Sex intervjuer

Februari 2014, alltså ett och ett halvt år innan själva flytten, började Lucas göra sig bekant med intressanta företag i Umeå.  

– I februari i år, ett halvår innan vi skulle flytta, kom jag upp för att träffa företagen och genomföra intervjuer. Jag träffade Sogeti, CGI, UDK, Atea, Codemill och Vitec, berättar Lucas Erixon, och säger att han hittade dem med Infotech Umeås sajt som startpunkt.

– För mig var det UDK som passade bäst, fortsätter Lucas Erixon, som nu tar plats som ny projektledare på företaget.

Skräddarsy för kunder

Nicklas Holmgren är också en av de sex nya som UDK anställer.

– Jag kommer att jobba deltid på 60 procent. Resten har jag kvar inom mitt eget företag, berättar Nicklas Holmgren som senast kommer från Morningdew Media där han jobbat tillsammans med sin bror.

– Här på UDK ska jag sitta med C4 och skräddarsy det för specifika kunder. Det blir spännande.

– Jag har jobbat med UDK tidigare så jag kände till företaget. När jag sedan kunde få fortsätta med mitt företag passade det mig, fortsätter han.

Utvecklas ännu mer

Förutom Lucas Erixon och Nicklas Holmgren är det David Granström, Aron Karlsson, Jonas Åberg och Joel Baudin som UDK anställer.

– Det är jättekul att få in nya medarbetare med ny positiv energi. Jag tycker framtiden ser ljus ut och jag tror på C4 som kommer att utvecklas ännu mer, säger Martina Wallström, marknadsansvarig.

Text och foto: Mikael Hansson