Andreas Forsberg
Andreas Forsberg, vd för Trimma, kan räkna in ytterliga kunder. Nu siktar Umeåföretaget på att bli 50 innan årets slut.

Umeåföretag fortsätter växa

Umeåföretaget Trimma fortsätter att växa. Målet är 50 anställda innan årets slut. Nya kunder, nu senast Svensk Bilprovning, strömmar in.

Trimma har ökat sin omsättning från 23 miljoner kronor till 43 miljoner på fyra år. Samtidigt har antalet anställda ökat till mer än 40 anställda. Men målet är högre ändå.

– Innan året är slut siktar vi på att vara 50 medarbetare, säger vd Andreas Forsberg.

För att nå målet växlar Trimma upp med fler anställda. Ett exempel på ny tjänst är en konsultchef som Trimmas annonserar efter i dagarna, men också flera nya konsulter behövs inom kort, berättar Andreas Forsberg.

Norska storkoncernen Visma gick i januari 2016 in som nya ägare till Trimma i Umeå, något som gett företaget styrka i ryggen. Samtidigt fortsätter kunderna att strömma in. Nu senast är det Svenska Bilprovning som valt beslutstödsprodukten Insikt för att effektivisera företagets styrning av sin verksamhet.

Svensk Bilprovning har 94 stationer och 650 medarbetare Skurup i syd till Karesuando i norr. Under 2015 genomförde företaget närmare 2,5 miljoner besiktningar och omsatte drygt 700 miljoner.

Andra företag som nyligen också anslutit sig till Trimmas produkt Insikt är Thorengruppen och Almi anslutit sig till Trimma. Sedan tidigare finns kunder som Tullverket, Åklagarmyndigheten, eHälsomyndigheten, LKAB, Norrmejerier, Max hamburgarrestauranger, Bostaden, Helsingborgshem och Piteå kommunföretag. Trimma har skaffat sig en lång lista på referenskunder och företaget har också öppnat kontor i Sundsvall och Göteborg.