Peter Lidström och Jörgen Olofsson
Umeåföretaget COS Systems rankas som ett USA:s 100 främsta inom bredbandsutbyggnad. "Vi är väldigt stolta över att få denna bekräftelse", säger Peter Lidström, vd för COS Systems. På bilden tillsammans med Jörgen Olofsson, Chief Innovation Officer, COS Systems.

Umeåföretag i topp på USA-lista

För femte året i rad rankas Umeåföretaget COS Systems som ett av USA:s 100 främsta bredbandsföretag.

Det är Broadband Communities Magazine som årligen utnämner de 100 bästa företagen i vad som kallas ”Fiber To Home Industry” i USA.

I takt med att fiberutbyggnaden i USA ökar har COS Systems från Umeå funnit en starkt växande marknad för sina mjukvarulösningar som låter bredbandsaktörer samla in efterfrågan på internet före utbyggnad vilket gör det möjligt för nätverksoperatörerna att hantera sina öppna accessnätverk effektivt.

– Vi är väldigt stolta över att få denna bekräftelse, säger Peter Lidström, vd för COS Systems.

– Vår framgång visar att våra produkter passar bra för den amerikanska marknaden. Jag tror att vi kommer att få se ännu mer av det under de närmaste åren i och med det ökade intresset från städer och orter i USA att bygga egna nätverk, fortsätter Peter Lidström.

Om COS Systems
COS Systems grundades 2011 av bredbandsveteraner i Umeå som ett avknoppningsföretag från UDK. Den mycket tidiga utbyggnaden av bredbandsnät i Umeå ledde till ett ekosystem av företag som bildades inom branschen. COS Systems rankades som ett av Sveriges hetaste unga teknikföretag 2016 på den så kallade 33-listan.

USA är nu COS Systems största marknad och företaget kombinerar erfarenheterna från den mogna svenska marknaden med nya perspektiv och idéer från den snabbt växande amerikanska marknaden för att utveckla nya innovativa mjukvarulösningar.