Theres Hiltunen
Theres Hiltunen är nyanställd community manager på Level8 och åker till TwitchCon, San Diego, tillsammans med Johan Westin, för att knyta nya kontakter inom spelvärlden.

Umeåföretag knyter kontakter i San Diego

Umeåföretaget Level Eight åker ofta på internationella mässor för att knyta kontakter. I dagarna är det TwitchCon i San Diego som är i fokus.

Umeåföretaget Level Eight är på resa igen för att delta på en internationell konferens. Denna gång är resmålet streaming-tjänsten Twitch mässa TwitchCon i San Diego, USA. Med på resan är Johan Westin, Game Director, och Theres Hiltunen som nyligen börjat som Community Manager på Level Eight.

Infotech Umeå fick tag på Patrik Knutsson, vd för Level Eight, för att kolla läget inför resan och varför företaget skickar medarbetare ut i världen. Level Eights spel Robbery Bob, Modern Command och Megastunt Mayhem har en stor skara fans i många länder och det är viktigt att hålla kontakt med dessa.

– Tanken med att åka på TwitchCon är att vi får lära oss mer om streaming-världen. Vi kan visa upp vårt senaste spel som är under utveckling och se om vi kan knyta några kontakter med streamers, som på sikt förhoppningsvis kan bidra med att bygga upp en community kring spelet, förklarar Patrik Knutsson, som den här gången får följa TwitchCon från hemmaplan i Umeå.

Ni är ofta ute på internationella konferenser?
– Ja, det är en medveten strategi. Det är väldigt bra tillfällen att träffa nya potentiella samarbetspartners, byta erfarenheter med andra spelutvecklare och få koll på vad som händer i vår bransch. I år kommer vi att ha varit på mässor och konferenser ibland annat London, Paris, Helsingfors och San Diego, berättar Patrik Knutsson.