Umeåföretagen stack ut på Sweden Demo Day med sina skarpa presentationer. Till vänster Johanna Bjröklund, Smart Video, i mitten Jonas Sjöberg och Axel Andersson, Photon Sports, till höger syns de enkla skärmar som varje företag får tillverka på plats.
Umeåföretagen stack ut på Sweden Demo Day med sina skarpa presentationer. Till vänster Johanna Bjröklund, Smart Video, i mitten Jonas Sjöberg och Axel Andersson, Photon Sports, till höger syns de enkla skärmar som varje företag får tillverka på plats.

Umeåföretag sticker ut på startup-dag

Hög klass på Umeåföretagens presentationer gjorde att Umeå stack ut på Sweden Demo Day i Stockholm, menar Peter Bäckström från Uminova Innovation.

Även i år blev Sweden Demo Day mycket lyckat för de Umeåföretag som deltog på Sveriges största demodag för digitala startups och investerare.

Över 350 nationella och internationella investerare och närmare 800 entreprenörer samlades på Münchenbryggeriet i Stockholm för att knyta värdefulla kontakter, pitcha sina affärsidéer och mötas i enskilda möten.

Att arrangemanget ses som viktigt märktes också genom att närings- och innovationsminister Mikael Damberg finns med och inviger hela dagen.

Bra uppslutning från Umeå

Från Umeå deltog startup-företagen Brixtar, Photon Sports, Service Node, Smart Video, Sportswik och Strativ, alla idag eller tidigare med i Uminova Innovations affärsstöd.

Med under dagen var även affärscoacherna Peter Bäckström och Karl-Erik Johansson, från Uminova Innovation och Enterprise Europe Network.

– Sweden Demoday ger en mycket bra möjlighet till bra nätverkande med olika innovationsaktörer och startups på den så heta tech-scenen i Stockholm, summerar Peter Bäckström.

Umeå sticker ut

– Det var också roligt att se hur de bolag som vi jobbar med inom Uminova Innovation har en oerhört hög nivå på sina pitchar i jämförelse med många andra startups som också deltog. Att vi de senaste åren jobbat mer med pitchträning, med start redan i ett tidigt skede, har uppenbarligt gett god effekt, konstaterar Peter Bäckström.

Sweden Demo Day ger bolagen möjlighet att direkt få möta investerare för att presentera sina affärsidéer.

– För de startups som söker kapital är det värdefullt att på en så kort tid och koncentrerad yta kunna träffa många investerare, både nationell och internationella sådana, och samtidig få en omvärldsspaning genom att se andra startupföretags lösningar, säger Peter Bäckström.

Sweden Demo Day arrangeras av Tillväxtverket.


Med på Sweden Demo Day var Karl-Erik Johansson, till vänster, från Uminova Innovation och Enterprise Europe Network, EEN.  På bilden tillsammans med övriga deltagare från EEN.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 14 december, 2017Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

14 december, 2017