Tobias Andersson
Tobias Andersson, vd för Turborilla, är mycket nöjd över att Mad Skills Motocross nu toppar USA-listan över iPhone-applikationer.

Umeåföretag toppar USA-listan för iPhone-appar

Nu jublas det på Turborilla-kontoret i Umeå. Bara ett dygn efter iPhone-lanseringen av Mad Skills Motocross toppar man USA-listan över nedladdade racingspel och bland nedladdade iPhone-appar alla kategorier ligger spelet på 29 plats.

– Vi klättrar snabbt på listorna och har inte sett något liknande någonsin, utbrister en mycket nöjd och glad Tobias Andersson, vd för
Turborilla.

Mad Skills Motocross
har funnits på marknaden sedan augusti 2009 och fått mycket bra kritik. Men när spelet nu släpps också som en app till iPhone, iPod Touch och iPad så möter man ett intresse som slår allt vad det lilla företaget i Umeå varit med om.

Den nya appen släpptes måndag 11 januari och bara ett dygn senare ligger man etta på racinglistan där man till och med placerar sig före världsomtalade spel som Disneys Tron: Legacy. Men också på övriga listor klättrar man snabbt. Bland nedladdade spel-appar ligger man på 22:a plats och för nedladdade appar, alla kategorier, ligger man på 29:e plats i USA.

– Mad Skills Motocross passar perfekt för iPhone. Det är ett sjukt bra spel som man gärna kan spela på bussen, säger Tobias Andersson som en förklaring till framgången.

Men det stora intresset för spelet beror också på att marknadsföringen, som skett tillsammans med USA-baserade
Racer X Online, varit mycket framgångsrik, menar Tobias Andersson. Det märks inte minst på Twitter, en kanal som Racer X Online gärna använder. Där strömmar inläggen in och många är mycket positiva efter första dygnets spelande. Om inte annat anar man det när man läser vad signaturen @Bozone21 skriver: ”great game. been playing it for the last 4 hours. Wife is ready to kill me.”
Eller när
@JustinBerti
fyller på med “Thanks to @madskillsmx I lost my job today!! Haha love it!”

 

Text och foto: Mikael Hansson