Spacetime
Gunnar Granberg, Anders Broberg och Ingrid Westman från SpaceTime tillsammans med systemutvecklare från CodeMill.

Umeåföretagare med på Prins Daniels Entreprenörsdag

När Prins Daniels Entreprenörsdag för första gången arrangerades var flera entreprenörer från Umeå inbjudna. På plats fanns bl a Fredric Lindström, Emanuel Dohi och Gustav Paringer.

– Det var verkligen intressant att få träffa så många entreprenörer på en och samma gång och få inspireras av och samtala med personerna bakom framgångssagor såsom Spotify och Academic Work. Det är också imponerande att se hur engagerad och hur mycket Prins Daniel brinner för entreprenörskap, säger Limes Audios VD Fredric Lindström.

Tillsammans med Emanuel Dohi från Dohi Sweden och Gustav Paringer från Aptum var Fredric Lindström inbjuden till Prins Daniels Entreprenörsdag där ett hundratal unga entreprenörer från hela landet fick träffa ledande företagsledare. Dagen arrangeras av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, för att lyfta entreprenörskapets utmaningar och nyckelfrågor. Bland inspiratörerna fanns, förutom Prins Daniel själv, Cristina Stenbeck, Kinnevik, Annika Falkengren, SEB, Martin Lorentzon, Spotify och många andra.

– Det är uppmuntrande och mycket hedrande att Prins Daniel tillsammans med så många framträdande företagsledare och entreprenörer nu samlas för denna viktiga inspirationsdag, säger Lena Treschow Torell, projektordförande.

Syftet med IVA-projektet Prins Daniels Fellowship och Entreprenörskapsprogram är att inspirera unga entreprenörer och skapa bättre förutsättningar för dem att få sina företag att växa. Sättet som det görs på är att utbyta erfarenheter genom dialog med ledande entreprenörer och företagsledare.

Förhoppningen är att evenemanget ska inspirera de inbjudna deltagarna, förse dem med nya kontakter och ge dem ny kunskap.

Under dagen medverkade bland andra:

Kenneth Bengtsson
Mia Brunell Livfors
Susanna Campbell, Ratos
Alessandro Catenacci, Nobis
Lina Gebäck, Linas matkasse
Kristina Lindhe, Lexington
Monica Lindstedt, Hemfrid
Martin Lorentzon, Spotify
Sebastian Siemiatkowski, Klarna
Johan Skarborg, Academic Work
Cristina Stenbeck, Kinnevik
Anders Sundström, Folksam
Pär Boman, Handelsbanken
Christian Clausen, Nordea
Annika Falkengren, SEB
Michael Wolf, Swedbank

Prins Daniels Fellowship är ett långsiktigt samarbete mellan Prins Daniel, IVA samt framstående entreprenörer och företagsledare. Projektet, som lanserades i januari 2013, har som vision att få fler unga människor att se entreprenörskap som ett alternativ och att bidra till att de som vill bli entreprenörer ska våga ta steget. Långsiktigt är förhoppningen att projektet ska bidra till en mer gynnsam kultur för entreprenörskap och en mer tillåtande attityd till risk och misslyckande.