Accurate Player
Accurate Player lanseras av Umeåföretaget Codemill.

Umeåföretaget Codemill lanserar unik videospelare

Umeåföretaget Codemill lanserar i dagarna en helt unik videospelare som gör det enklare för medieföretag att hantera sina filmer.

Det är vid den betydelsefulla mässan IBC 2016 i Amsterdam som Codemill presenterar sin första helt egna produkt – videospelaren Accurate Player som gör det enklare för medieföretag och tv-bolag att hantera filmer inför exempelvis nyhetssändningar.

Videospelaren har utvecklats i samarbete med ett stort produktionsbolag i Los Angeles. En viktig förutsättning för produkten var att den skulle bygga på HTML5-teknik, kunna användas tillsammans med alla större webbläsare och ha full integration med molnet och Vidispine MAM.

– Det har varit fantastiskt att arbeta med teamet på LA-studion. De är mycket kompetenta, och projektet har varit både utmanande och intressant med verkligt bra resultat, säger Jonas Sandberg, senior utvecklare på CodeMill och projektledare för Accurate Player.

Koppling till molnet

Accurate Player har full koppling till molnet vilket gör att den kan ersätta tunga desktop-program. Efter samarbetet med studion i Los Angeles har Codemill utvecklat videospelaren till en mer generell produkt som nu kan användas inom tv-branschen, av medieföretag och broadcast-bolag.

– Accurate Player är en produkt som visar vår styrka som utvecklare i att leverera hög kvalitet och innovativa lösningar för medieföretag som vill migrera applikationer till molnet, säger Rickard Lönneborg, vd på CodeMill.

Accurate Player kommer att finnas tillgänglig via licens och visas för första gång för allmänheten tillsammans med Vidispine i Amazon Web Services monter på IBC i Amsterdam 8-13 september.

Om Codemill

CodeMill är ett svenskt IT-utvecklingsbolag med expertkunskaper inom skräddarsydda system för videoproduktion och andra medier. Umeåföretaget har bland annat engelska Guardian News and Media som kund för deras hantering av videomaterial för journalister och redaktörer.

CodeMill är ett avknoppningsföretag från Umeå universitet och har under sin uppstart varit ett företag inom inkubatorn Uminova Innovation.