Umeåföretaget Coldwood släpper Unravel Two

Umeåföretaget Coldwood och Electronic Arts överraskar med att släppa uppföljaren Unravel Two direkt till försäljning.

Det var under lördagen på spelmässan E3 som nyheten briserade. Coldwood från Umeå presenterade uppföljaren till succén Unravel, och inte nog med, försäljningen av Unravel Two börjar omedelbart.

Umeåstudion som skapat den lilla garnfiguren Yarny, fångade mångas hjärtan när spelet Unravel släpptes 2015.

Michael Gill, producent, och Martin Sahlin, Creative Director, båda på Coldwood, tog tillfället i akt och spelade en sekvens av Unravel Two direkt från scenen inför en förtjust publik på E3 (1:25:00 in i filmen). Liksom föregångaren Unravel utspelar sig det nya spelet till stora delar i norrländsk natur.

Publiken på E3 fick se en sekvens direkt från västerbottnisk urskog med en ilsken tjädertupp som jagade de små garnfigurerna stod i centrum. Michael Gill och Martin Sahlin visade högst påtagligt hur det nya spelet kan spelas av en person men också direkt kan bli ett spel för två där spelarna får hjälpa varandras garnfigurer genom ris, över stubbar och upp på grenar.

Samarbetet ger ny dimension för spelarna när de två Yarny-figurerna lyckas ta sig undan tjädertuppen genom att hjälpa varandra att svinga sig förbi olika hinder i skogen.

– Unravel Two handlar om det oföränderliga bandet mellan vänner och hur hopp och kärlek kan göra världen till en bättre plats, säger Martin Sahlin.

– Det här spelet är annorlunda jämfört med det första. Det är både mer vänligt och mer utmanande än det första. Men framför allt är det mycket mer spelglädje. Vi menar att det är värdig uppföljare, fortsätter Martin Sahlin.

Unravel Two finns tillgängligt på Xbox One, PlayStation 4 och PC.

Se trailern för Unravel Two