Umeås företag i digitaliseringens framkant

Umeås företag i digitaliseringens framkant

Umeå har bland de mest digitala företagen i hela Sverige. Det visar en mätning från techbolaget Cloud Republic.

Vilka företag som syns mest digitalt, vilka som använder sig av sociala medier och vilka som interagerar med sina följare på nätet. Det är några av punkterna som techbolaget CloudRepublic tagit hänsyn till när de samlat in och analyserat data för att ta reda på digitaliseringsgraden hos svenska företag, kommuner och landsting skriver Affärsliv24.

– Att många företag i Umeå är digitaliserade tror jag beror på att universitetet ligger långt fram tekniskt sett och att det sedan har gett ringar på vattnet, säger Ari Liukko, vd för CloudRepublic.

E-handelsbolag sticker ut

Det digitalt mest konkurrenskraftiga företaget i Umeå är e-handelsbolaget Rapunzel of Sweden enligt rapporten. Inom bolaget uppger man att man jobbar väldigt mycket med digital marknadsföring på olika sätt, och det är en ständig utvärdering som står i fokus.

– Vi är väldigt snabbrörliga, det kan vara som en dag på börsen. Under en dag tittar vi på flöden, analyserar, tittar vilka annonser som fungerar och vilka som inte gör det, säger Eva Fraenkel, marknadschef för Rapunzel of Sweden.

De övriga bolag som rankas som de digitalt mest konkurrenskraftiga i Umeå är CyberPhoto Aktiebolag, Umeå Energi Elhandel AB, Telecom3 AB, Nortbike Umeå AB och IKSU Hälsa AB.


Text av: Linus Stark

Publicerad: 8 mars, 2018Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Linus Stark

8 mars, 2018