AnnaHenningsson2.jpg
Umeåstudenten Anna Henningsson har utsetts till en av tio unga talanger som ska följa teknikbolag i Linköping. Hon är tidigare utsedd till Årets IT-tjej av Microsoft.

Umeåstudent en av tio unga tekniktalanger

Anna Henningsson, student i datavetenskap vid Umeå universitet och Årets IT-tjej är en av tio unga talanger som utvalts för att följa heta teknikbolag vid Mjärdevi Science Park i Linköping.

Nio bolag i Mjärdevi Science Park i Linköping har gått samman för att hitta tio talanger. Satsningen heter Tech Pilots och syftar till att föra unga talanger och teknikbolag närmare varandra. Under ett år får de följa bolagen på nära håll.

Bland bolagen finns exempelvis Narrative som slagit stort internationellt med sin life-logging-kamera, Actia med sin fordonselektronik och Senion Lab med sitt positioneringssystem för inomhusmiljöer.

Tillföra nya perspektiv

Uppdraget genomförs vid sidan av studier eller arbete och går ut på att blogga och sprida bilden av bolagen men också att ge bolagen nya infallsvinklar på sin verksamhet. De träffas fyra gånger under ett år.

– Vi på Narrative gillar att bryta ny mark och är beroende av att omge oss av talanger. Tech Pilots blir ett sätt för oss att möta nya talanger, få nya infallsvinklar men också att sätta Mjärdevi Science Park och Linköping på den internationella innovationskartan, säger Martin Källström som är VD på Narrative.

– Bolagen får nya perspektiv, tillgång till ännu mer talang samt nå ut med världsledande innovation från Linköping i nya kanaler, säger Lena Miranda som är VD på Mjärdevi Science Park AB.

Utvalda teknikpiloter

Anna Henningsson

Anna är Årets IT-tjej 2015 utsedd av Microsoft. Hon studerar datavetenskap vid Umeå universitet och brinner för teknik och gaming. Anna var med i juryn för Sweden Robot Hack och rör sig i spännande nätverk bland både unga talanger och spännande bolag.

Carolina Olsson

Carolina är tekniknörden som jobbar på Datamuseet, är med i styrelsen för Linköping Makerspace och programgruppen för LiU Game Awards. Carolina har bland annat läst beteendevetenskap och har ett stort intresse för Virtual Reality, Augmented Reality, Visual Aids och projektionsteknik.

Johannes Löfgren

Johannes studerar produktutveckling vid Mälardalens högskola och har tagit kurser även i Norge, Indien, Serbien och Kina för att få ett globalt perspektiv. Han är en del av IVA’s studentråd och har jobbat extra på Munktell Science Park som projektledare.

Kim Myhrman

Kim är utexaminerad civilingenjör inom teknisk fysik vid LiU och jobbar som ICT-ingenjör på Ericsson. Vid sidan om sitt jobb är Kim en del av styrelsen för CreActive Mjärdevi och är Linköping Young Ambassador för Ericsson, vilket innebär att han rör sig i gränslandet mellan arbetsliv och unga talanger.

Maria Svensson

Maria läser en master inom data och informationsteknik vid Uppsala universitet. Vid sidan om studierna har Maria varit en av Microsofts Student Brand Managers vid Uppsala universitet. Hon jobbar också extra som teknisk support vid universitetet.

Max Groppfeldt

Max är på väg hem från San Diego där han studerat International Business. Max brinner för teknik och är för närvarande involverad i en start-up inom connectivity för bilindustrin samt spenderar mycket tid på social media främst inom finans, automotive och trender.

Max M Mohammadi

Max är rankad fyra som en av ”Topp 100 Rising Potentials in Sweden”, vinnare av ”Global Innovation Award”, utsedd till bästa uppfinnare och till årets ledare. Han har läst innovation och entreprenörskap vid KTH och har både ett antal patent och företagsstarter i bagaget.

Rezey Abulaiti

Rezey studerar Industrial Engineering på masternivå vid LiU och har sin bachelor från Kina. Rezey är specialiserad på produktionsekonomi och kvalitetsstyrning. Rezey har också genomfört ett volontärprojekt i Turkiet.

Sofie Lindblom

Sofie utsågs till Årets IT-tjej av Microsoft 2014 och har nyligen rekryterats av Spotify som Global Project Manager Innovation. Hon har läst Medieteknik vid LiU och varit drivande i en mängd initiativ, bland annat Womengineer.

Somshree Mukherjee

Somshree har just avslutat sitt första master-år inom datateknik i Paris och kommer att göra ett utbytesår vid KTH. Hon har tidigare läst entreprenörskap, affärsutveckling och entreprenörskap samt har erfarenhet från även Indien och Ungern.

Om Tech Pilots

Tech Pilots är ett samarbete mellan Cybaero, Narrative, XMReality, Senion Lab, Actia, Spotscale, SICK IVP, Dataton och Amra. Projektet drivs av Mjärdevi Science Park AB.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 6 juli, 2015Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

6 juli, 2015