Umedev är nya konferensen för utvecklare i norra Sverige. Bland arrangörerna finns Mia Petersson, Jenny Svensson-Höglund, Mattias Sällström och Ellen Jacobsson.
Umedev är nya konferensen för utvecklare i norra Sverige. Bland arrangörerna finns Mia Petersson, Jenny Svensson-Höglund, Mattias Sällström och Ellen Jacobsson.

Umedev är utvecklarnas egen konferens

Umedev är en nystartad konferens för utvecklare i norra Sverige. Arrangörerna vill inspirera fler att bli talare under konferensen.

Umedev är en nystartad utvecklarkonferens för IT-branschen i norra Sverige som arrangeras i Umeå 12 april. Konferensen ska ge utrymme för alla discipliner som agila processer, test, utveckling, UX och säkerhet. Syftet är att utbyta erfarenheter, nätverka och ta tillvara och utveckla det kunnande som finns i regionen.

Bjuder in fler att bli talare

En grundpelare för Umedev är att många kan vara med och dela med sig av sin kompetens. Därför vill arrangörerna att så många som möjligt ska anmäla sig för att hålla en presentation. Det kan innebära att dela med sig av sin framtidsspaning, ett misstag, en effektiv metod eller en cool teknik. Upplägget kan variera allt från en 45 minuters föreläsning till en 15 minuters blixtföreläsning.

– En sådan här konferens gör att vi kan bli lite stoltare här i regionen när vi ser att vi kan så mycket, säger Ellen Jacobsson, ITS vid Umeå universitet.

Inspiration och pepp

– Det här är ett bra tillfälle för inspiration och pepp. Dessutom blir det kul att träffa så många engagerade människor, säger Jenny Svensson-Höglund, Omegapoint.

– Det finns plats för en utvecklarkonferens i regionen. Den ska vara av oss och för oss som jobbar med systemutveckling, säger Mattias Sällström, Omegapoint.

– Det är otroligt roligt att vi kan bygga lokala aktörer och lära av varandra, och vi siktar på att rymma två större keynote-talare, säger Mia Petersson, Acino.

Vilka dessa huvudtalare är har ännu inte bestämts.

Anmälan öppen

Deltagaranmälan till konferensen är öppen fram till 6 april. Den som vill bidra med en föreläsning kan skicka in sitt bidrag senast 18 mars, anmälan sker på Umedevs webb.

Konferensen startar 12 april 8:30 och avslutas vid 16:30, lokal Humanisthuset på Campus, Hörsal E.
Konferensen är kostnadsfri för deltagarna.

Arrangörer för Umedev är Umeå universitet, Acino, Omegapoint och Infotech Umeå.