Hans Lindberg
Hans Lindberg (S), Umeå kommun, tar emot Dataförenngens pris som Årets IT-politiker.

Ume.net och North Kingdom prisades av Guldägget

Ume.nets film Living with lag tar hem Guldägget i en av Sveriges största kommunikationstävling. Samtidigt vinner North Kingdom silver för kampanjen till Tolkien-filmen The Hobbit.

Under senaste året har Infotech Umeå kunnat berätta om den mängd priser som bredbandsoperatören Ume.net i samarbete med byrån ANR BBDO tagit hem för filmen Living with lag. Nu kommer ännu fler priser.

Igår vann filmen kategorin Onlinefilm i tävlingen Guldägget.

Juryns motivering: "Modern teknik, klassisk storytelling och en stor skopa charm är uppenbarligen receptet för att vinna förtjänad uppmärksamhet i en tid då alla skriker efter att synas. Kampanjen Living with lag lyckas skapa underhållning av ett problem som många känner igen sig i och filmen triggar en omedelbar impuls att klicka på dela-knappen.”

North Kingdom var också nominerade för ett Guldägg för sin digitala kampanj tillsammans med Google och Warner Brothers i samband med Tolkien-filmen The Hobbit. Här blev det en silverplats för North Kingdom.

Nyligen var också både Ume.net och North Kingdom nominerade i tävlingen Webby Awards. North Kingdom tog i den tävlingen hem priset People´s Voice medan Ume.net fick en hedrande nominering.

Starka bidrag uppenbarligen från Västerbotten.