Join Seven City Game Jam in Umeå November 16-18th and create and build games with other enthusiasts. Uminova Innovation will talk about their support to game startups.

Uminova Innovation värd för Seven City Game Jam

Spelutvecklareventet Seven City Game Jam i Umeå 16-18 november är en perfekt chans för alla intresserade att utmana sig själv och möta andra entusiaster, men också lära sig mer om det stöd som finns att få för att lyckas bygga ett spelutvecklarbolag.

Eventet, som är en satsning från Artic Game Lab, är drygt två dagar långt. Deltagarna delas in i mindre grupper för att tillsammans utveckla och bygga spel utifrån ett gemensamt tema. Samma sak pågår samtidigt i sex andra städer och orterna kopplas upp med varandra via länk. Att Uminova Innovation huserar speleventet i Umeå är ingen slump.

– I Umeå har vi så mycket talang inom spel, men vi vill gärna se att fler vågar starta spelutvecklarbolag. På Uminova Innovation kan vi hjälpa till med just det. Som affärsutvecklare tycker jag att spelbranschen är spännande eftersom det handlar om tekniskt avancerade produkter som redan från dag ett är internationella och skalbara, säger Fredrik Nyström som just nu hjälper ett antal spännande spelstartups.

Som deltagare på Seven City Game Jam får du en ingång till hur du kan göra för att gå vidare med en spelidé som du skulle vilja utveckla.

– Vi hoppas på många deltagare eftersom det är en chans för oss att lära känna fler i Umeås spelcommunity och berätta vad vi kan hjälpa till med. Vem vet, kanske sitter någon på jammet på en spelidé som med vår hjälp kan bli en succé.

Alla är välkomna att anmäla sig. Du kanske är programmerare, illustratör, ljuddesigner, musiker, jobbar i 3D eller bara är allmänt kreativ och peppad.

Du anmäler dig här.


Text av: Emmy Ericsson

Publicerad: 26 oktober, 2018Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Emmy Ericsson

26 oktober, 2018