Uminova söker affärsutvecklare

Uminova Innovation söker två affärsutvecklare för att jobba med startups. Sista ansökningsdag är 1 november.

Uminova Innovation söker dels en affärsutvecklare som ska jobba med startups i tidiga skeden, och en affärsutvecklare som ska jobba med startups i senare fas.

Affärsutvecklare för startups i tidiga skeden

Din uppgift blir att fånga upp de allra bästa idéerna. Du identifierar och verifierar produkten/tjänsten och, i nära samverkan med innovatören, prövar bärigheten. Målgruppen är forskare som befinner sig i ett tidigt stadium av att utveckla sina idéer och innovationer, och tillsammans utvecklar ni affärsidéerna genom en affärsutvecklingsprocess. Du är ett stöd och rådgivare för entreprenören så att affärsidén kan växa till ett framgångsrikt bolag. När du har kommit in i rollen har du ca 10-20 idéer/bolag parallellt.
Läs mer om tjänsten som affärsutvecklare för startups i tidiga skeden.

Affärsutvecklare för startups i senare fas

Ditt huvudansvar är att i ett nära samarbete med forskare, anställda, studenter vid Umeå universitetet, SLU, Norrlands Universitetssjukhus och näringsliv i Umeå medverka till kommersialisering av affärsidéer. Det innebär att när entreprenören och idé/ innovation har kommit till att finns ett identifierat och verifierat behov och att entreprenören är redo att ta ett steg till i sin utveckling. Då börjar entreprenören att bygga bolaget och driva det framåt.

Där blir affärsutveckling centralt, som att hitta affärsmodell, finansiering, positionering, försäljning, vilka utmaningar kan man stöta på i ett tillverkande skede etc. Du kommer då att vara ett stöd, rådgivare och mentor.
Läs mer om tjänsten som affärsutvecklare för startups i senare fas.