Unn Swanström
Unn Swanström, expert på personalisering inom nyhetsmedia och tidigare Umeåstudent, blir huvudtalare på konferensen Agile Exchange i Umeå.

Unn blir huvudtalare på agil konferens i Umeå

Efter fjolårets succé med en regional konferens i Umeå om agila metoder återkommer nu Agile Exchange. Nu söker arrangörerna tips på föreläsare.

Agile Exchange
är Umeås stora mötesplats den 28 april för att utbyta erfarenheter och kunskap. Målet med konferensen är att deltagarna tillsammans ska ta nya steg mot ett mer agilt arbetssätt. Förra gången deltog ett 80-tal deltagare, till 2016 års upplaga siktar arrangörerna på att locka över hundra.

Konferensens format med många lokala och regionala föreläsare blev något av en succé ifjol. Det vill arrangörerna satsa vidare på och därför bjuds nu alla som vill in att anmäla sig själva som talare över något ämne eller tipsa om någon annan de vill lyssna till.

Unn Swanström huvudtalare

Som huvudtalare dyker en tidigare Umeåstudent upp. Det är Unn Swanström som läste till civilingenjör i interaktion och design vid Umeå universitet. Idag arbetar hon i Stockholm på Netlight Consulting med namnstarka kunder som Expressen och Ving.

Under år 2015 blev Unn Swanström utnämnd till Årets IT-kvinna. Juryns motivering var bland annat att hon är ”expert på personalisering inom nyhetsmedia” och har ”ett enormt engagemang för att locka fler kvinnor till IT-branschen”. Priset innebar bland annat att en mentor från Tieto följde Unn under ett drygt halvår och att hon även fick medverka i online-tankesmedjan Tietos Bubble Sessions.

Så med en stark ambassadör för Umeå ska nu fler lockas till Agile Exchange.

Arrangörer av konferensen är IT-konsultbyrån Acino med partners.
Läs mer på konferensens webb.