Douchebag Game

Upkeeper ger Region Halland koll på 7 000 datorer

Region Halland byter it-system. Närmare 7 000 datorer får Windows 7-miljö och 2 000 applikationer reduceras till 500. Med hjälp av Umeåföretaget upKeeper har den omfattande operationen genomförts utan krångel.

Thomas Segerlind, avdelningschef för Klient och skrivare på
IT-Service vid Region Halland, kan andas ut. Under våren 2013 avslutades ett stort projekt med att ge 6 800 datorer inom verksamheten nya operativsystem. Det var ett stort och genomgripande byte men det gick helt smärtfritt, tack vare programvara från Umeåföretaget
upKeeper, berättar en nöjd Thomas Segerlind.

Hantera från en central punkt

UpKeeper är ett verktyg som gör det möjligt för företag och organisationer att installera och konfigurera alla datorer inom verksamheten från en central punkt. Det innebär att när en ny applikation skall installeras görs det lika snabbt och effektivt oavsett om det gäller en eller 1 000 datorer.

– När Microsoft signalerade att supporten skulle tas bort från Windows XP hade vi inget val. Vi måste byta, säger Thomas Segerlind.

Den verksamhet inom Region Halland som han överblickar har tidigare rymt en mängd olika lösningar med många olika system och applikationer. När det nu var ofrånkomligt att byta operativsystem var det därför också naturligt att förenkla hanteringen av it-miljön.

– För oss har upKeeper varit en nödvändighet för att klara detta projekt. Vi måste kunna kontrollera att installationerna verkligen händer när vi vill att de ska hända.

Det stora arbetet för Region Halland var bytet av operativsystem. Men samtidigt kunde man även göra en inventering av samtliga installerade applikationer på Region Hallands klienter. En enhetlig standardiserad skrivarmiljö infördes även samtidgt samt en övergång från Microsoft Office 2003/2007 till Microsoft Office 2010.

Byta utan att störa

– Utmaningen för oss har varit att kunna byta system utan att störa verksamheten inom sjukvården. Här har upKeeper varit ett utomordenligt verktyg eftersom vi kunnat schemalägga installationerna och kunnat genomföra alla ändringar direkt när vi vill det, förklarar Thomas Segerlind.

– I framtiden, när vi behöver göra liknande byten, kommer det att vara väldigt lätt för oss eftersom vi nu gått igenom hela vår miljö och fått den enhetlig. Vi är en väldigt nöjd kund till upKeeper, konstaterar Thomas Segerlind.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 27 juni, 2013Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

27 juni, 2013