Vasile Bazarschi, Upkeeper
Upkeeper levererar tunga nyheter på sin kundträff i Umeå när nya versionen Upkeeper 4.0 presenteras tillsammans med hantering av mobila enheter på distans. På bilden nyanställde säljaren Vasile Bazarschi.

Upkeeper lanserar 4.0

Snabbare hantering av datorer över internet och nytt system för uppdatering av smartphones och plattor. Tunga nyheter presenteras av Upkeeper på den årliga användarkonferensen i Umeå som lockar rekordmånga deltagare.

– Vi har rekorddeltagande i år med 65 anmälda kunder, säger en nöjd Janne Larsson, vd för Upkeeper i en paus under den första dagen av två kunddagar som Upkeeper bjuder på i Umeå.

De 65 kunder som finns på plats på Rex i Umeå arbetar med att hantera datorer i sina organisationer, något som de med Upkeepers system idag kan göra på distans. I år innehåller konferensen en mängd extra tunga nyheter. Nya versionen Upkeeper 4.0 presenteras och deltagarna får också smaka på en helt ny funktion för att på distans hantera och uppdatera smartphones och surfplattor. Dessutom kan kunderna möta nye säljaren Vasile Bazarschi, ursprungligen från Moldavien, som ska vara med och hitta fler kunder.

Upkeeper 4.0
– Nya versionen Upkeeper 4.0 innebär ett stort lyft från förra versionen som vi kört en sju åtta år, berättar Janne Larsson.

– Användargränssnittet har fått ett helt nytt utseende, moderna och snabbare. Vi har också byggt om arkitekturen bakom skalet och tagit fram en API-lösning så att vi kan integrera andra system på ett enkelt sätt, fortsätter Janne Larsson.

Mobil hantering
Upkeeper MDM, Mobile Device Management, är också en större nyhet som presenteras. Det innebär att inte bara datorer kan uppdateras och hanteras på fjärrnivå. I och med MDM-integrationen får Upkeeper ett utökat stöd för surfplattor och smartphones med operativsystem Android, Mac OS och iOS.

Internationell satsning
Janne Larsson konstaterar även att Upkeepers konferenser blir allt mer internationella. I Sverige hanteras över 100 000 klienter med Upkeepers system och antalet växer nu också i Finland. Där rör det sig än så länge om 15 000. En ny partner har i dagarna även tecknats i Lettland.

– Så vi får se om det är sista året vi kör på svenska, säger Janne Larsson innan han skyndar sig iväg för nästa seminarium.

Upkeepers kunddagar

Rekordstort antal kunder finns på plats i Umeå när Upkeeper håller sina två kunddagar.