DMP
Studenter på programmet Digital medieproduktion har visat upp sin kunskaper. Bilden ovan ur studentproduktionen Vakna upp.

Uppskattad utbildning för digital medieproduktion

Deras framtid finns i tv-, webb-, spel-, film- och reklambranschen. Men redan nu visar studenterna på programmet Digital medieproduktion vid Umeå universitet vad de kan i en film med korta klipp från sina arbeten.

Filmer du ser på tv, i reklamsammanhang eller i en informationskampanj kan mycket väl vara en produktion från personer som gått utbildningen Digital medieproduktion vid Umeå universitet. Intresset för den treåriga utbildningen är mycket stort och många vill vill lära sig redigera digitalt material i olika former, skapa specialeffekter och jobba med postproduktion av rörliga bilder.

Nyligen anordnade de studenter som idag går på programmet en inspirationsdag då de visade upp sina kunskaper, bland annat med en så kallad showreel där de satt samman prov från olika produktioner de gjort under sin studietid.
Se filmen här.

Under inspirationsdagen anordnades också en tävling med ett bidrag från varje årskurs. Nedan är de nominerade bidragen med motivering.

Studenternas nominerade filmer

Caught on Camera
Denna produktion har med sitt intensiva tempo ett sätt att fånga åskådaren uppmärksamhet från början till slut. Med snyggt fotografi och smart klippning lyckas denna film berätta en actionfylld historia, och lyckas med detta helt utan dialog. Filmen är eleverna vid första årets nominerade bidrag.

White Board Ninja
En nyskapande produktion som kombinerar humor, innovation och action. Produktionen är stilrent producerad och är varken för mycket eller för lite, precis lagom för att denna speltrailer ska locka publiken in I den nyskapande spelvärlden. Filmen är  eleverna vid andra årets nominerade bidrag.

Vakna Upp
Denna film innehåller en känslomässigt starkt komposerad berättelse som engagerar publiken och skapar både sympati för huvudkaraktären och ger även utrymme för egen tolkning. Produktionen i sig håller en hög standard och är professionellt utförd. Filmen är eleverna vid tredje årets nominerade bidrag och den slutgiltiga vinnaren av tävlingen.