Bröderna Mats och Anders Hultdin, grundare av AM System.
Bröderna Mats och Anders Hultdin, grundare av AM System.

Uppstickare storsatsar på molntjänst

”Vi är lite som en 27-årig startup.” AM Systems molntjänst har 29 000 användare. Nu väntar internationell lansering.

AM System startade i ett garage i Malå för 27 år sedan – i dag har de 29 000 användare i en molntjänst som används av bland annat Apoteket, Dekra och Assa. Ändå är de i princip okända i hemstäderna Umeå och Skellefteå. Nu har de lanserat sin största satsning hittills.

Ny version av molntjänst

AM System släppte nyligen en helt ny version av sin molntjänst Ärende, en del i AM Systems svit på tre olika tjänster som alla hjälper företag att hålla ordning på och effektivisera arbetsprocesser. Över en natt fick alla användare en helt ny version att arbeta med.

– Vi har slitit i över två år med nya Ärende, vår största satsning hittills. Efter lanseringen har responsen varit riktigt positiv och många kunder förstår vilken stor uppgradering detta är, säger Anders Hultdin, vd och tillsammans med brodern Mats grundare av AM System.

Efter starten i Malå har företaget kommit långt i utvecklingen av erbjudandet, samtidigt som verksamheten stannat i länet. I dagsläget finns AM System i Umeå och Skellefteå med totalt åtta anställda.

29 000 användare

Dessa åtta tillsammans driver en tjänst med i nuläget 29 000 användare – hur går det ihop? Nyckeln är paradordet enkelhet.

– Vi vill att det ska vara så enkelt att kunderna klarar sig utan vår hjälp. De kan smidigt förenkla och digitalisera vardagliga saker för att frigöra tid till det som verkligen skapar värde i företaget. Med nya versionen av Ärende är allt enklare än någonsin, säger Anders Hultdin.

Internationell lansering väntar

I samband med lanseringen av nya Ärende hårdsatsar AM System. Under hösten anställer de tre nya personer och mitt på Kanalgatan i Skellefteå bygger de nytt kontor. Efter det väntar internationell lansering. Trots att AM System funnits med länge känner Anders Hultdin att arbetssätten är moderna.

– Med lanseringen av nya Ärende känner vi att vi har en riktigt stark tjänst, och vi har ett arbetssätt som verkligen funkar där åtta personer kan stötta 29 000. Vi är små, digitala, når många. Lite som en 27-årig startup, avslutar Anders Hultdin.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 26 oktober, 2016Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

26 oktober, 2016