Tommy Hörnlund, Mikael Wikner, Gustav Karlsson och William Hubault
Tommy Hörnlund, Mikael Wikner, Gustav Karlsson och William Hubault är gärna med på träffarna med Umeå Developer Communtiy.

Utvecklare som vill fördjupa sig

På Kafé Station möts medlemmar i Umeå Developer Community en gång i månaden för att fördjupa sig i något ämne eller hacka tillsammans.

Tanken med
Umeå Developer Community
är att samla utvecklare i Umeå och sprida kunskap om programmering. Antalet medlemmar är stort, här finns studenter, anställda och företagare med egna bolag.

– Det är kul att ha något att göra på fritiden som är relaterat till det jag håller på med, säger Mikael Wikner som är en av initiativtagarna till Umeå Dev.

– Men det är ganska mycket jobb med att arrangera, fixa lokal och att ordna speakers, det är kanske det svåraste, säger Mikael Wikner som den här kvällen själv är en av talarna.

Helst vill han att det inte ska kännas så stort att hålla en presentation, att det ska vara avslappnat så att många gärna ska kunna ställa upp och visa något eller berätta om något ämne.

Träffar gärna andra

Den här kvällen är Ludvig Andersson och Erik Samuelsson med för första gången. De läser andra året på kandidatprogrammet i Datavetenskap på Umeå universitet och vill gärna träffa fler som gillar programmering.

– Det är kul att träffa de som inte är akademiker, de som är ute i arbetslivet, säger Ludvig Andersson.

– Fram till nu har vi främst lärt oss koda på skolan, men nu har vi kommit till agil utveckling. Nu när vi lärt oss koda behöver vi också lära oss att skriva bra kod och då är det jättekul att vara med på sådana här tillfällen, säger Erik Samuelsson.

Denna kväll får Ludvig och Erik lyssna till tre av de andra deltagarna som bidrar med presentationer. Tommy Hörnlund berättar om domändriven design, William Hubault om Bash/ZSH/Fish och Mikael Wikner om Framer Studio.

Nästa träff med Umeå Developer Community äger rum 17 juni. Då kommer tre olika programmeringsspråk att presenteras. Kim Wong berättar då om javabaserade Processing, Erik Hedvall tar upp Rust, och Gustav Karlsson visar Ceylon.

Läs mer om
Umeå Developer Community.

Umeå Developer Community har
också en Facebookgrupp.

Text och foto: Mikael Hansson


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 21 maj, 2015Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

21 maj, 2015