Christian Guttmann
Christian Guttmann

Världsledande AI-profil till Umeå Tech Arena

Christian Guttmann är global chef för artificiell intelligens och innovation på Tieto. 29 maj är han en av talarna på Umeå Tech Arena.

Umeå Tech Arena är Uminova Innovations mötesplats där experter från olika teknik- och affärsområden delar med sig av goda exempel och råd till alla intresserade utav tech. Fokus den 29 maj är artificiell intelligens (AI) och nu presenterar man ett riktigt världsnamn som en av talarna.

Christian Guttmann mer än 20 års erfarenhet av att arbeta med AI inom såväl industrin som tjänstesektorn samt som forskare. Han har en bakgrund inom såväl HP, IBM som flertalet startups där han har arbetat med att använda AI och maskininlärning som en drivkraft för innovation. Idag är han en välkänd AI-profil och global chef för AI och innovation inom IT-konsult och mjukvarebolaget Tieto likväl som adjungerad associate professor på UNSW i Sydney och adjungerad forskare på Karolinska Institutet. Han är även VD för Nordic Artificial Intelligence Institute, en ideell organisation som erbjuder regeringar och företagsledningar stöd i den transformativa AI-världen.

AI förändrar allt

– På Umeå Tech Arena kommer jag prata mer om hur AI förändrar Nordens sociala och ekonomiska struktur i grunden, säger Christian Guttmann.

Hos Uminova Innovation är man nöjda över att Christian Guttmann kommer till Umeå Tech Arena.

–  Vi vet alla att AI har potentialen att förändra det mesta i vårt samhälle. Men vad som egentligen kommer hända är inte alls lika självklart. Att få ta del av Christians gedigna erfarenhet och kunskap om vart vi är på väg känns otroligt inspirerande, säger Linus Stark på Uminova Innovation.

Umeå Tech Arena

Umeå Tech Arena arrangeras på Norrlandsoperan den 29 maj.