Emma-Nellie Örtendahl, världsmästare i vattenskotersporten AquaBike, blir TV-spelsfigur i spel från Zordix.
Emma-Nellie Örtendahl, världsmästare i vattenskotersporten AquaBike, blir TV-spelsfigur i spel från Zordix.

Världsmästare tar plats i TV-spel från Zordix

Emma-Nellie Örtendahl, regerande flerfaldig världsmästare i vattenskotersporten AquaBike, blir TV-spelskaraktär i Umeåbolaget Zordix spel.

Spelutvecklaren Zordix från Umeå inleder samarbete med världsmästaren Emma-Nellie Örtendahl. Det är i den nya expansionen av vattenskoterspelet Aqua Moto Racing Utopia som den regerande flerfaldiga världsmästaren i AquaBike blir en spelfigur. Just sporten AquaBike passar perfekt för Zordix eftersom det är en sport där man kör kraftfulla vattenskotrar runt bojar och tävlar om att komma först i mål, precis som det vattenskoterspel som Zordix utvecklat.

Se den nya trailern för expansionen:

– Vi älskar motorsport och har under långt tid följt och studerat många racingsporter, däribland vattenskoter. Självklart har vi haft koll och hejat på det svenska stjärnskottet Emma-Nellie. Vi kontaktade henne och är jätteglada över den positiva responsen och vårt samarbete, säger Matti Larsson, vd för Zordix.

Realistiskt vattenskoterspel

Aqua Moto Racing Utopia är känt för att vara det mest realistiska vattenskoterspelet som hittills släppts. I spelet kan spelare köra ett stort antal vattenskotrar, hela 44 olika modeller finns tillgängliga att köra på över 55 skräddarsydda banorna i olika exotiska miljöer. Utöver spelets stora mästerskapsserier kan spelare tävla mot varandra, både lokalt och online.

– Det är superhäftigt och jag är stolt att få äran att vara en del i detta projekt, för att ställa sporten i fokus och ge alla spelare en roligt och intensiv upplevelse! Härligt att Zordix hört av sig och tagit tag i detta, något som bevisar att de är ett drivet företag som lyfter fram människorna i sporten, säger Emma-Nellie Örtendahl.

Expansionen Emma-Nellie Challenge släpps 26 november 2018 till plattformarna Playstation 4, Xbox One och PC Steam.

Bolaget Zordix är dessutom aktuellt med en börsnotering på Nordic Growth Market MTF. Första dagen för handel är planerad till 23 november.