Tobias Andersson
Turborilla anordnar världsmästarskap i mobilspelet Mad Skills Motocross 2. Tobias Andersson, vd för Turborilla på bilden.

Världsmästerskap i Umeåföretagets mobilspel samlar 100 000-tals deltagare

Hundratusentals spelare över hela världen väntas delta i Umeåföretaget Turborillas VM-kval i mobilspelet Mad Skills Motocross 2.

Idag öppnar kvalturneringen till världsmästerskapet i mobilspelet Mad Skills Motocross 2. Flera hundratusen spelare över hela världen förväntas vara med i kvalturneringen som pågår i fyra veckor på internet. Tolv finalister ska slutligen vaskas fram och de kommer alla att bjudas till VM-finalen som går i Stockholm.

– Vi har som mål att göra Mad Skills Motocross 2 till den största titeln inom mobil eSport i hela världen, säger Tobias Andersson, vd för Turborilla.

– Varje månad spelar flera miljoner Mad Skills Motocross 2. I många år har vi arrangerat veckotävlingar och nu är vi oerhört glada över att bjuda in till vårt första världsmästerskap, fortsätter Tobias Andersson om mobilspelet som har 322 000 följare på Facebook.

De tolv finalisterna får resan till Stockholm och alla utgifter betalda. De kommer också att göra upp om en total prissumma på 10 000 dollar, en summa som kan komma att växa eftersom tio procent av alla köp som spelare gör i eSports-delen av spelet under VM-kvalet läggs till prissumman.

VM-finalen, som pågår under två dagar (datum ännu inte bestämt), kommer att livesändas via Twitch och Facebook för de som inte kan vara på plats.

Tuff test av Mad Skills Motocross

På Youtube finns mängder av utlagda filmer av spelare som kör Mad Sills Motocross. En är Ionniedos som har imponerande 765 000 följare. I videon här nedanför testar Ionniedos spelet från Umeå och gissa om han får kämpa. De visar sig vara riktigt tufft att klara spelet som i förstone verkar så lätt.