Aqua Moto Racing Utopia
Illustration ur nyligen lanserade Aqua Moto Racing Utopia.

Världspremiär för Aqua Moto Racing Utopia

Äntligen världspremiär, jublar Umeåföretaget Zordix efter tre års hårt arbete och intensiv utveckling av sitt nya spel Aqua Moto Racing Utopia till Playstation 4 och PC.

Aqua Moto Racing Utopia har under några månader funnits på spelsajten Steam i en så kallad ”early access”, en för-release av spelet. Men i veckan sker den stora världslanseringen då spelare på Playstation 4 och PC får tillgång till spelet. Först ut är Amerika där spelet lanseras den 29 november följt av Europa där spelet släpps den 30 november. Med Amerika menas Nord-, Central- och Sydamerika inklusive Kanada och USA. I Europa-området ingår Sydafrika och Australien.

Och mer är på väg. En version för de som spelar på Wii U är också inplanerad även om datum för den lanseringen ännu inte är offentligt.

Idag släpptes också den officiella trailern, se nedan:

 

Avancerad teknik

Med Aqua Moto Racing Utopia har Zordix använt sig av avancerad teknik för att få vattenrörelser, vågor och ljusspel så verklighetstroget som möjligt. Spelet kombinerar extrema hastigheter och svåra hopp och tricks i exotiska världar med såväl små som riktigt höga vågor. Spelaren kan med sin avatar stå eller sitta på snabba vattenskotrar och lära sig en oändlig mängd av olika kombinationer av trick.

Intensivt arbete

Det har varit ett intensivt och hårt arbete för att nå fram till det färdiga spelet, intygar Matti Larsson, vd för Zordix.

– Listan över allt vi justerat i olika uppdateringar är mycket, mycket lång, berättar Matti Larsson.

Vilket i och för sig är en fullt normal arbetsgång för ett spel av denna storlek. Det krävs många omtag och tester innan det kan släppas till en större publik. Listan nedan är ett exempel på vad som kan ingå i en av många tre veckors arbetsperioder utifrån reaktioner från early access-spelare, testgrupper och utvecklarnas egna höga krav:

• Uppdatering av föraranimationer.
• Ytterligare röster i spelet som kommenterar vad som händer.
• Uppdaterad grafik till Medelhavsmiljöerna.
• Förbättrat ljus i många olika miljöer.
• Ändrat hur vågorna uppför sig i några av banorna.
• Stabilisering av förare så att de inte wobblar.
• Stor förändring av tävlingarnas upplägg.
• Sju nya banor har lagts till.
• Hela miljön i träsklandet har byggts om totalt med mer skum, bättre vattenåtergivning och förbättrade trädmodeller.
• Ny multiplayer-funktion.
• Polska och ryska språkversioner har lagts till.
• Massor av buggar åtgärdade.

Första lovande recension

En första lovande recension har redan dykt upp som jämför spelet med stora klassiker och ger det 9 av 10 poäng: “Imagine all great water-themed Nintendo 64 games reimagined with new state-of-the-art graphics that complement the year 2016”, skriver Brash Games.

– Nu ska det bli kul att få visa upp och berätta om allt bra i spelet och att spela det online mot spelare runt om i världen, avslutar Matti Larsson.

Matti Larsson

Zordix släpper Aqua Moto Racing Utopia för Playstation 4 och PC. Matti Larsson, vd, i mitten. (Bilden tagen vid ett tidigare tillfälle.)