Västerbotten ligger i topp med bredband, säger Eva-Marie Marklund, bredbandskoordinator vid Region Västerbotten.
Västerbotten ligger i topp med bredband, säger Eva-Marie Marklund, bredbandskoordinator vid Region Västerbotten.

Västerbotten i bredbandstopp

Västerbotten ligger i topp när det gäller tillgång till bredband, visar kartläggning för 2017.

Under 2017 har samtliga Västerbottenskommuner ökat tillgången till snabbt bredband. Det visar PTS bredbandskartläggning för 2017, som släpptes den 29 mars. Störst ökning har Åsele, som ökat sin anslutningsgrad med 21 procent sedan 2016.

– Återigen kan Västerbotten stoltsera med att ligga i topp när det gäller tillgång till bredband, och då menar jag tillgång till rejält fiberbredband, säger Eva-Marie Marklund, Bredbandskoordinator vid Region Västerbotten.

Samtidigt meddelas att A3 kommer leverera internet till samtliga kommuner och landsting i Norr- och Västerbotten under de kommande åren genom ett ramavtal med Region Västerbotten.

– Det känns jättebra att avtalet är på plats och extra roligt att få verka på A3:s hemmaplan i Norrland säger Patrick Moberg, affärsansvarig på A3.

– Norrbotten och Västerbotten ligger i framkant när det gäller tillgång till uppkoppling genom AC-Nets och IT Norrbottens bredbandsnät och vi känner oss trygga med A3 som leverantör och ser fram emot ett positivt samarbete säger Eva-Marie Marklund på Region Västerbotten.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 5 april, 2018Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

5 april, 2018