Västerbotten i Almedalen
Bilden från Västerbottens lokal i Almedalen på Novgorogränd, Foto: Region Västerbotten.

Västerbotten syns i Almedalen

Almedalsveckan är i full gång och i med det även programmet för Västerbotten i Almedalen. Under fem dagar hålls flera seminarier om bland annat infrastruktur, digitalisering och innovationer i Region Västerbottens lokal i Visby.

– Västerbotten i Almedalen är ett av våra sätt att skapa bättre förutsättningar för aktörer från hela länet, stora som små, att kunna närvara och agera i ett av Sveriges största opinionsforum, säger Erik Bergkvist (S), regionråd vid Region Västerbotten.

Från måndag till fredag under Almedalsvecka hålls 12 seminarier i Region Västerbottens lokal på Novgorodgränd 1 i Visby och ytterligare tre i andra aktörers lokaler.

Bland arrangörerna finns bland annat Norrbotniabanegruppen, Skellefteå kommun, Västerbottens läns landsting och Spacetime.
Se hela programmet för Västerbotten i Almedalen. Närmare 100 personer och aktörer från Västerbotten närvarar under Almedalsveckan. Västerbotten i Almedalen arrangeras i samverkan mellan Företagarna Västerbotten och Region Västerbotten.

– Vi tycker det är bra att möjligheten att delta under Almedalsveckan finns, inte minst för länets företag, säger Torbjörn Halvardsson, regionchef vid Företagarna Västerbotten. Jag märker vilka positiva resultat det ger, länet flyttar fram sina positioner.