C4 Contexture
C4 Contexture flyttar till nya lokaler och anställer fler. Jan Gustafsson, vd, Bengt Wass, kontorschef i Umeå, tillsammans med de senaste sex nyanställda Pär Mattsson, Daniel Eriksson, Niklas Larsson, Sandra Taha, som alla fyra kommer att jobba i Umeå, och Johan Eriksson och Sara Friberg, som kommer att jobba i Göteborg.

Växande C4 Contexture flyttar till nya lokaler

C4 Contexture har på några få år vuxit till 40 anställda. Nu flyttar de till nya lokaler tillsammans med systerbolaget UDK, Umeå Datakonsulter.

– Vi har en bra produkt och bra experter kring informationslogistik. Det är därför vi växer så snabbt, säger Jan Gustafsson, vd för C4 Contexture.

På plats i Umeå möter han och kontorschefen Bengt Wass de senaste sex nyanställda som samlas för att under några dagar skolas in i företagets verksamhet. I höst passerar C4 Contexture 40 anställda. Det är en utmaning att växa så snabbt, inte minst eftersom det är stor konkurrens om kompetenta medarbetare.

– Det är mycket svårt att få tag på personal. Vi har haft tur som fått tag på dessa nyanställda, tittar vi på utvecklingssidan så är det svårt över hela landet, säger Bengt Wass.

Miljoner artiklar att hålla reda på
Branscher som C4 Contexture är starkast inom är möbel, bygg och livsmedel. Det är branscher där företagen har många produkter och många artiklar att hålla reda på. För att snabbt kunna göra ändringar i prislistor och artikelinformation krävs system för informationslogistik som snabbt kan hämta upp data ur databaser och presentera det på rätt sätt i rätt format.

– Vår minsta kund har kanske 2000 artiklar, den som är störst har ca 2,5 miljoner. Det krävs ett bra system som snabbt klarar av den datamängd som de behöver hantera, säger Bengt Wass.

Flyttar till nya lokaler
Om några månader kommer C4 Contexture att flytta in i nya lokaler i Umeå, tillsammans med systerbolaget UDK, Umeå datakonsulter. Då lämnar koncernen länsresidenset där de suttit sedan 1995 och får nya lokaler på Västra Norrlandsgatan 10 i centrala Umeå.

Flytten till nya lokaler kan ses som en del av den tillväxt som hela bolaget står inför.

– Ja, vi vill växa mer också här i Norrland. Vi har huvudkontor och utvecklingskontor här i Umeå, men inte fullt så många kunder. Det vill vi ändra på för vi ser att det finns många som kan bli våra kunder, säger Jan Gustafsson.