COS Systems är ett av flera IT-företag som fått stöd av Norrlandsfonden genom lån. På bilden några av de anställda. Bakre raden: Olof Mårs, Robert Johansson, Roger Olofsson, Oskar Qvarnström, Mattias Viberg. Främre raden: Spencer May, Mikael Israelsson, Isak Finér, Anders Lindehall.
COS Systems är ett av flera IT-företag som fått stöd av Norrlandsfonden genom lån. På bilden några av de anställda. Bakre raden: Olof Mårs, Robert Johansson, Roger Olofsson, Oskar Qvarnström, Mattias Viberg. Främre raden: Spencer May, Mikael Israelsson, Isak Finér, Anders Lindehall.

Växande Umeåföretag söker fler utvecklare

COS Systems växer och flyttar in i nya lokaler vid Umeälven. Nu söks fler utvecklare till företaget som blev Årets nya företagare på Umeågalan 2016.

Det är till fräscha nyrenoverade lokaler i det som kallas Gamla lasarettet, väst på stan, som COS Systems flyttat in i. När Infotech Umeå hälsar på är det fortfarande lite flyttkalas som pågår, ännu saknas en del skrivbord och annan kontorsutrustning. Men den 8 december är det inflyttningsfest så till dess ska allt vara i ordning i stenhuset från slutet av 1800-talet som de ca 20 anställda i COS Systems numera huserar i.

Vill växa mer

Nyligen hyllades COS Systems på Umeågalan som Årets nya företagare, en titel som sporrar företaget att växa än mer, inte minst på utvecklarsidan där nu nya medarbetare söks.

– Ja, nu söker vi fler utvecklare, främst webbutvecklare. Men hittar vi en systemutvecklare så är det naturligtvis också intressant, säger Mattias Viberg, teamledare för en grupp på fem utvecklare inom företaget.

– Kunderna strömmar in och vi får hela tiden feedback från dem så vi har ständigt att göra, säger Mikael Israelsson, senior utvecklare.

Stora framgångar

COS Systems har haft stora framgångar det senaste året, inte minst i form av nya affärer i USA med operatörer som bygger fibernät för internet. Med produkterna COS Service Zones och COS Business Engine erbjuder Umeåföretaget en mer effektiv planering och hantering för att nå ut till de kunder som operatörerna vill ansluta till sina nät.

– Vi behöver mer resurser till användbarhet och att designa systemen så att det blir ännu lättare att förstå vad vi håller på med. Det är ganska komplicerade tjänster där infrastruktur och business ska hänga ihop och där vill vi bli bättre, säker Mikael Israelsson.

– Sammanlagt har vi omkring 300 sidor så det finns att göra, fortsätter han.

Egna produkter

– Det som gör det så roligt att jobba för COS Systems är att vi har egna produkter som vi hela tiden får vidareutveckla. Vi arbetar nära kunderna och får mycket respons på det vi gör, säger Mikael Israelsson.

De utvecklare som COS Systems söker kommer att utveckla i Microsofts utvecklingsmiljöer. Särskilt intressant just nu är UX och Web-frontend, men företaget är även ute efter att stärka upp backend-utvecklingen.