Limes Audio och Tempus
Knökfullt när Umeåföretagen Limes Audio och Tempus bjuder in till invigning av sina nya lokaler vid Vasaplan. Längst fram Sandra Finér, Limes Audio, och Evelina Fagertun, Tempus.

Växer med nya lokaler

Det är med positiva tongångar och framtidstro som Umeåföretagen Limes Audio och Tempus inviger sina nya lokaler vid Vasaplan i Umeå.

Med ständigt växande affärer och allt fler medarbetare måste också lokalerna bli större. Limes Audio och Tempus är två av Umeås snabbväxande teknikföretag som nu ömsar skinn och tar över nya lokaler centralt i Umeå.

Båda företagen har haft nära samarbete med Uminova Innovation, och kunnat växa bra tillsammans med inkubatorn. Men med ständig tillväxt har lokalerna vid Uminova Science Park till slut blivit för små. Med nya gemensamma lokaler vid Vasaplan kan de två företagen nu ta ytterligare steg för att växa.

Internationella affärer

Under invigningen kunde Sandra Finér berätta om hur Limes Audio nu växer internationellt med sin teknik som kan användas för att förbättra ljud i allt från konferenstelefoner till mobiler och tv-apparater.

– Vi har flera stora affärer på väg med stora kunder, vi kan inte nämna deras namn men det är mycket bra affärer. Det är utmanande och nervkittlande att jobba med dessa drakar, säger Sandra Finér, vd för Limes Audio, när hon tillsammans med Evelina Fagertun på Tempus och grundaren Fredric Lindström inviger de nya lokalerna inför ett stort antal inbjudna gäster.

Limes Audio har under senaste åren tagit sig in på flera topplistor över heta teknikföretag i Europa. Red Herring Top 100 Europe Award, 33-listan och HIT-listan över Sveriges 50 hetaste teknikbolag är tre av de förnämsta som visar på den uppmärksamhet som företagets teknik har fått.

Underlättar för personal och föräldrar

Tempus har med sin teknik för registrering av barn på förskolor fått ett växande antal kunder bland Sveriges kommuner, från Malmö i söder till Piteå i norr. Idag har företaget nio anställda.

– Vi är stolta över att vi förenklar vardagen för tusentals användare varje dag. Med Tempus kan föräldrar digitalt schemalägga sina barns närvaro, antingen på webben eller via någon av våra appar, säger Evelina Fagertun.

Med de nya lokalerna siktar nu de båda företagen på fortsatt tillväxt.

Limes Audio och Tempus
Evelina Fagertun visar hur enkelt det är för föräldrar att med Tempus system registrera när barnen ska vara på förskola eller fritids.

 

Limes Audio och Tempus
Klippa band hör såklart till när nya lokaler invigs. Här är det Fredric Lindström, grundare av Limes Audio som håller i saxen.

Text och foto: Mikael Hansson