Johan Hellström
Johan Hellströ, VD för T3, är nominerinad som Årets företagare till Umeågalan 2013.

VD för it-bolag kan bli Årets företagare

Johan Hellström, VD för bredbandsleverantören T3, har nominerats som Årets företagare inför Umeågalan 2013. Men Hellström är inte bara uppskattad som företagare utan även som mentor och lärare.

Utmärkelsen som Årets företagare delas ut till den företagare som under året utfört en utmärkande prestation och genom sin personlighet fungerat som inspirationskälla och förebild för andra företagare. Den som får priset ska också ha visat upp extra kreativitet, företagsamhet och ledarskap, enligt riktlinjerna för Umeågalan.

Det här är egenskaper som många menar att Johan Hellström inte bara visat som företagare utan även delat med sig av på andra sätt.

Johan Hellström som mentor

Johan Tjäder, vd på Acino, har
i en tidigare intervju
lyft fram Johan Hellström som mentor:
”Johan Hellström har varit en fantastisk mentor och ett ovärdeligt bollplank för mig. Han har på många sätt genom sitt arbete på T3 visat vilka verktyg man kan använda för att ta ett företag till nästa nivå.”

Johan Hellström som föreläsare och lärare

Johan Hellström har också varit en uppskattade gästlärare och föreläsare på masterutbildningen för IT-Management vid Umeå universitet. Johan har för övrigt också ett förflutet själv som student vid Informatik där han läste Systemvetenskapliga programmet 1992 – 1994.

”Vi fick många bra exempel på hur affärer och kundmöten går till i verkligheten. Jag värdesätter det väldigt högt och han gav mig stor insikt”,
menar Christer Westin, konsult på CGI, som haft Johan Hellström som lärare på IT-Management.

I en tidigare intervju
har Johan Hellström berättat om sin syn på masterutbildningen i IT-Management.

– Den är ett utmärkt komplement till en traditionell ekonomiutbildning. Det gäller att kunna förutspå marknaden genom att fatta mer strategiska beslut och för att nå mer affärsnytta i företaget. Det är något som den här utbildningen kan ge.

– Tidigare kom innovation från företagen men nu är det mer från konsumenthåll. Informationstekniken konvergeras med nya medier som sociala medier, google adwords, gps, mobiler, affärsprocesser och den utvecklingen måste företag jobba mer med.

Johan Hellström som ledare

Som ledare har Johan Hellström också fått uppmärksamhet. Vid Telekomgalan 2013 nominerades han exempelvis till kategorin Årets ledare.
Nomineringen för den tävlingen löd:

”Johan Hellström har strukturerat upp T3 och når år för år nya nivåer med i grunden små medel. Han är inte rädd för att engagera sig i sin personal och delar med sig av sina erfarenheter på kreativa och smarta sätt och får unga som äldre att växa.”

Hur det går för Johan Hellström vid Umeågalan 2013 får vi veta den 7 november då Umeågalan går av stapeln inför utsålt hus i Nolia, Umeå.