Lars Petterson, Per-Erik Nilsson, Johan Nylén
"Nu med Nexus har jag roligt igen!", utbrister Lars Pettersson. Efter att ha varit vd för mycket stora bolag som Atea och Bisnode leder han idag Nexus med 300 anställda som han kan lära sig förnamnen på. Ett starkt öga vill han ha för att driva igenom sunda kloka värderingar och bygga ett bra bolag.

Vd:n som inte vill vara någon ”storchef”

Som vd hade tidigare Umeåbon Lars Pettersson som mest 3300 anställda. Nu söker han nya vägar i ett bolag med bara en tiondel så många. Någon ”storchef” vill han inte vara.

Rötterna i Umeå är något Lars Pettersson aldrig lämnat. Under åren som vd för stora internationella bolag har han alltid återvänt till Umeå. För att hälsa på familj och vänner men också för att öppna kontor för bolag han drivit. Nu senast är det Nexus som öppnat kontor i Umeå, före det var det Bisnode som fick en lokal närvaro i Umeå genom Lars Pettersson.

Finns dynamik i Umeå
– Umeå har lyckats med något extraordinärt. Det finns en dynamik. Det byggs. Det satsas på kultur. Jag är inte säker på att alla förstår hur väl man lyckats.

Lars Pettersson kan sitt Sverige. Han växte upp i Nordmaling, tog sin ekonomexamen vid Umeå universitet. Som vd för flera stora it-företag har han sedan kunna följa utvecklingen över hela landet, något som gör att han kan jämföra Umeå med andra orter.

– Umeå har en bra balans mellan det stora och det lilla. Här finns stora möjligheter att tillhöra vinnarna i en tuff match där du behöver ett kluster för att kunna behålla begåvade människor.

Saknar längdskidor
Även om Lars Pettersson flyttat från Umeå är staden fortfarande viktig för honom. Delar av familjen finns kvar i Umeåtrakten vilket innebär att Lars Pettersson ofta kommer tillbaka, gärna till snön.

– Jag saknar längdskidor oerhört. Det kan du glömma nästan helt i Stockholm de senaste åren. Så jag försöker prioritera det när jag kommer upp.

Han följer också noggrant det som händer i regionens näringsliv.

– Jag är nog uppdaterad mer än de flesta. Allt det som händer här i näringslivet läser jag åtminstone rubrikerna på. Jag är inne på vk.se så ofta att jag inte törs berätta det, säger Lars Pettersson med ett skratt.

Lära sig leva under press
För Lars Pettersson är det viktigt att spänna bågen, att titta mot horisonten. Det är en egenskap som med åren vuxit sig allt starkare hos honom. Med alla nya krävande vd-uppgifter har han tvingats lära sig leva under press. För att klara av det är det viktigt att vara lyhörd, att vilja lyssna på de som gått före.

– Du ska hitta igen den som är bäst på det du vill göra och lära av den istället för att titta på den som går i samma viktklass som du själv. Då riskerar du bara att konfirmera att det är okej att ni båda springer på 6.30 per kilometer. Det kanske är bättre att fråga den som springer på 4.30 hur den gör.

”Var för liten i huvudet”
Det är en insikt han önskar att han haft redan när han var med och startade QD Umeå 1991.

– Om vi tänkt lite större hade vi också öppnat ett kontor i Stockholm. Men jag var för liten i huvudet då. Hade vi gjort det hade vi garanterat varit flera hundra personer i Umeå som servat kunder i Stockholm.

Men även om QD Umeå inte gjorde den stora resan så har Lars Pettersson själv tagit nya stora kliv. När Martinsson köpte upp QD blev han vd i det nya företaget med så småningom hundratals anställda och en omsättning på hundratals miljoner. När sedan Atea köpte Martinsson följde Lars Pettersson med och blev vd för Atea med över tusen anställda och åtta miljarder i omsättning när han lämnade bolaget. Nästa steg blev en ännu större internationell vd-post i Bisnode med verksamhet i 19 länder över hela Europa och 3300 medarbetare.

– Jag har tvingat mig själv att alltid säga ja till alla utmaningar, och därmed också tvingat mig att knäcka alla nya koder i nya sammanhang.

Hela tiden ompröva
En sak som Lars Pettersson menar att han lärt sig är att släppa taget. Att hela tiden ompröva och förändra sin roll.

– Från början satt jag på nätterna och skötte löner och bokföring. Men det fick jag släppa. Att släppa är en konst som du kan lära men många entreprenörer vill ha sådan koll på detaljerna att det automatiskt sätter ett lock för vad du kan göra.

– Jag brukar säga att jag är lite prestationsskadad, att jag alltid ska göra det som är svårt. Jag har ofta fått frågor om nya svåra uppdrag, har varit lite lättsmickard och tackat ”ja” även om det tyvärr många gånger har skett på bekostnad av balans i livet.

Nexus Group

Efter en lång karriär som vd för stora bolag med tusentals anställda är Lars Pettersson idag vd för Nexus Group. Med 300 anställda får han en närhet till verksamheten som han uppskattar mycket. På bilden Lars Pettersson längst fram tillsammans med ledningspersoner och chefer från Nexus.

Vd för en uppstickare
Sedan 2015 är Lars Pettersson vd för Nexus, en uppstickare jämfört med Atea och Bisnode, men en uppstickare som växer kraftigt. Nexus har under de senaste sex åren gått från 58 miljoner kronor i omsättning 2009 till 395 miljoner för 2015. En stark utveckling, driven av förvärv och stark organisk tillväxt.

Nexus arbetar med högteknologiska säkerhetslösningar för stora organisationer och företag med fokus på säker identifiering, access och integritet – både i den digitala och i den fysiska världen.

Roligt igen!
– Nu med Nexus har jag roligt igen! Det är internationellt, det är intelligenta saker kring säkerhet. Men det är ett företag på 300 personer vilket gör att jag ganska snabbt kan lära mig förnamnet på alla och kan driva igenom sunda kloka värderingar och bygga ett bra bolag.

Att förhindra dataintrång är en rolig utmaning, och en viktig. Därför känns Nexus meningsfullt, menar Lars Petterson.

– Sluta med användarnamn och lösenord, utbrister han.

– Titta istället på bättre lösningar för att säkra identiteter och vem du pratar med över nätet, fortsätter han.

Startups och stora bolag
Det är viktigt att ekosystemet inom näringsliv och it-bransch fungerar väl, menar han. De stora bolagen vinner mycket på att samverka med mindre företag och startups.

– Du kan ta Nexus som exempel, även om vi är större än de små startup-bolagen. Vi hjälper just nu en av Sveriges banker med hur de på ett bättre sätt ska kunna veta att de pratar med rätt person över telefon så de kan göra en digital signering. Som ett mindre företag kan du idag komma med en innovation som gör att ett bilföretag eller en bank kan lägga till en smart finess till.

Vet hur investerare tänker
Lars Pettersson har allt sedan slutet av 1990-talet samlat på sig en hel del erfarenhet från riskkapitalbranschen. Det har gett honom insikt i hur investerare tänker som söker unga startup-bolag att investera i.

– De stora bolagen har en marknad och kapital som är attraktivt för små växande företag. De små innovativa bolagen har å sin sida möjlighet att med bara några få personer göra något genialt. Du har från bägge håll något som är attraktivt.

– Jag ser varje dag hur stora bolag hittar innovationer som många gånger kommer från dessa små bolag.

Stolt över utvecklarna
Det är också något som kan gynna Nexus, betonar han. Nyligen har Nexus lanserat onlineportalen Nexus GO för en enklare autentisering av användare, digital signering, IoT-säkerhet, identitethantering och passerkontrollsprodukter.

– Jag är så otroligt stolt över utvecklarna som gjort Nexus Go, säger Lars Pettersson och han får något varmt i ögonen.

Tydligt är att han nu hamnat där han vill vara. Nära verksamheten. Bland människor som vill mer. I ett sammanhang där inte någon säger ”nu kommer storchefen”.

– Det vill jag slippa höra. Vi har alla ansvar och alla behövs, säger Lars Pettersson.